Kurczak po kazimierzowsku.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9056

    Kurczak po kazimierzowsku.

    SKŁADNIKI:
    - 4 filety z piersi kurczka lub indyka
    - 1/2 szklanki wytrawnego wina
    - 2 duże cebule
    -1-2 łyżki ostrej musztardy
    - 2 łyżki oleju
    - sól

    PRZEPIS:
    - cebulę zetrzeć na tarce z małymi otworami (lub drobniutko posiekać)
    - wymieszać z musztardą, olejem i winem
    - mięso lekko natrzeć solą, ułożyć w natłuszczonej formie do zapiekania i posmarować z obu stron sosem
    - przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić do piekarnika (200*) na 30-40 minut
    - podać z frytkami, surówką z pomidorów, ogórka i cebuli i koniecznie z PIWEM
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • Bombadil13
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 2479

    #2
    Czyżby Ahumba szykował niespodziankę dla sekcji trójmiejskiej?
    Poszukuję

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #3
      Własnie stłukłam kotlety, mimo, że Ahumba nic o tym nie pisał. Nie napisał również, czy wino ma być białe, czy czerwone, ale akurat mam czerwone, to dam
      Najbardziej martwi mnie opcja tarcia cebuli, chyb aoczy wypłaczę
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • grzes_ch
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.10
        • 612

        #4
        Do drobiu czerwone średnio pasuje - wizualnie i smakowo.

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_ch
          Do drobiu czerwone średnio pasuje - wizualnie i smakowo.
          Bo to będzie kurczak a la wołowina Zresztą ja lubię eksperymentować łacząc ze sobą rzeczy, które wg ogólnie przyjętych zasad nie pasują, zatem nie trafia do mnie ten argument - dam znać o wynikach

          Właśnie się okazało, ze w domu jest zero musztardy Lecę zatem do sklepu.
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #6
            Komisja w składzie ja, Slavoy i moi rodziciele orzekła, że takie sobie. Sos bardziej nam się widzi pod białą kiełbaskę lub rybkę.

            P.S. Kolor sosu, mimo dodatku czerwonego wina i tak był jakby był na białym winie
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            Przetwarzanie...
            X