Marynata do wieprzowiny

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • siostraaa
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.02
    • 90

    #1

    Marynata do wieprzowiny

    Jako że kiedyś pewien użytkownik wspominał coś o wieprzowinie, znalazłam coś odpowiedniego....
    Składniki:
    - 350 ml jasnego piwa
    - 5 ząbków czosnku
    - strąk czerwonej ostrej papryki lub ćwierć łyżeczki chili
    - 2 małe cebule
    - łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu
    - łyżeczka startego korzenia imbiru lub pół łyżeczki sproszkowanego
    - po łyżeczce ziół: bazylii, estragonu i tymianku.
    Czosnek, cebule i papryczkę bardzo drobno posiekać lub zemleć w maszynce do mięsa. Dodać pozostałe przyprawy, wlać piwo, wymieszać. Włożyć mięso do marynaty i trzymać dobę w temperaturze 15-17 stopni, co jakiś czas przewracając je. Marynata z podanych składników wystarcza na kilogram mięsa.

Related Topics

Collapse

  • mareks
    Przegryź sobie
    mareks
    Przegryź sobie
    ...

    2010-08-19, ostatnia aktualizacja 2010-08-19 17:31:20.0

    Piwo piwem, ale jeść też trzeba. Aby złocisty napój lepiej smakował, musimy odpowiednio zakąsić. Chipsy, orzeszki, chrupki - dobre, ale kiedyś się znudzą. Dobra zakąska, jest...
    2010-08-26, 12:30
  • Ahumba
    Bawarski gulasz z cebulą
    Ahumba
    Ale trafiłem fajny przepis. Gulasz się teraz gotuje a ja już ślinotoku dostaję.

    SKŁADNIKI:
    - 1 kg wieprzowiny do duszenia;
    - 0,4 kg cebuli;
    - 50g oleju;
    - 2 łyżki masła;
    - 50g mąki;
    - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej;
    - 50g koncentratu...
    2005-10-20, 09:42
  • arzy
    Śledzie gotowane w piwnej marynacie
    arzy
    Oglądałem wczoraj na kuchnia.tv program "Gary Rhodes za stołem"
    Poniżej przepis z odc. 9

    "Składniki marynaty:
    150 ml jasnego piwa
    4 łyżki stołowe octu z cydru
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka ziaren czarnego pieprzu
    1 liść...
    2011-11-03, 14:09
  • pegazus300
    Osady białkowe podczas gotowania
    pegazus300
    Hej. Właśnie obejrzałem filmik pewnego youtubera, który powiedział, że osady białkowe (piana) podczas gotowania jest niekorzystna dla piwa i zbierał ją łyżeczką jak zbiera się szumowiny z rosołu. Czy to poprawne działanie? Czy nie wpłynie na brak piany w piwie?
    2018-04-04, 08:17
  • Ahumba
    Pory z pomidorami i boczkiem
    Ahumba
    Oto czym dziś karmię rodzinkę na obiad.
    SKŁADNIKI
    - 1/2 kg porów (przekrojone wzdłuż i pokrojone po 2-5 cm);
    - 20 dag wędzonego boczku (pokrojony w kostkę);
    - 3-5 parówek (pokrojone 2-5 cm);
    - duża cebula (posiekana);
    - 3 szklanki bulionu lub rosołu...
    2005-10-05, 15:05
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...