Obciąganie porów

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • monne
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.02
    • 914

    Obciąganie porów

    No to jak to było z tymi porami... ?
    .



  • JAckson
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 6123

    #2
    Aaaaa, to dział kulinaria.
    To już się zmywam, ale temat mnie zaskoczył
    MM961
    4:-)

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #3
      Hmmm, niech no pomyślę....

      Kupić duuuuże dłuuugie pory, obciągnąć je (czyli tak zrobić, żeby środek wyszedł)
      Środek nadziać dowolnie skomponowaną masą mięsną lub bezmięsną, ale nie może być za rzadka, żeby nie wyt... wypłynęła... za szybko...
      A potem to włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem żółtym i zapiec w piekarniku.


      Niestety, w wersji pisanej nie brzmi to tak fajnie, jak wczoraj, ale sama potrawa może być smaczna
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • StaryKocur
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.01
        • 1521

        #4
        A co ze środkiem porów? Do wyrzucenia, czy może do czegoś jeszcze się przydaje?
        Może można z niego zrobić rzeczoną masę bezmięsną? Tylko po co?

        Niebywale Zaciekawiony SK
        Piwo pite z umiarem
        nie szkodzi w żadnych ilościach.

        Comment

        • iron
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.08
          • 6717

          #5
          Sałatkie se z tych środków porowych zrób, albo kisiela

          A temat faktycznie intrygujący tytuł ma
          Last edited by iron; 2006-03-17, 11:55.
          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
          Rock, Honor, Ojczyzna

          Comment

          • crizz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.02
            • 1255

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika StaryKocur
            A co ze środkiem porów?
            Ze środka też można obciągnąć środek, nafaszerować i drugi obciągnięty por gotowy. Tyle, że cieńszy.

            Comment

            • StaryKocur
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.01
              • 1521

              #7
              Jakby stworzony na kolejną ankietę pogiedową
              Piwo pite z umiarem
              nie szkodzi w żadnych ilościach.

              Comment

              • StaryKocur
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.01
                • 1521

                #8
                Temat zanczy stworzony.
                A swoją drogą ciekawe, ile taki cieńszych porów można obciągnąć finalnie?
                Piwo pite z umiarem
                nie szkodzi w żadnych ilościach.

                Comment

                • monne
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2006.02
                  • 914

                  #9
                  dobrze prawisz Koleżanko tylko pamiętajcie: UNIKAJCIE PORóW WIETNAMSKICH - mają zbyt małe wymiary .... .... ....
                  .



                  Comment

                  • monne
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2006.02
                    • 914

                    #10
                    może jeszcze polać je jakimś dressingiem białkowym, niskokalorycznym ;D to uzupełni dietę w przyp. porów wegetariańskich
                    .



                    Comment

                    • kangurpl
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.03
                      • 2660

                      #11
                      Normalnie wymiękam jak to czytam
                      Nic więcej nie piszę bo znów do Przechmielin trafię albo jakiego banana ...
                      Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                      "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

                      "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

                      Comment

                      • monne
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2006.02
                        • 914

                        #12
                        to nie czytaj a tak poza tym to nie wiem od czego tu wymiękać... przepisy kulinarne i tyle.... życie , pozdrawiam kangurpl
                        .



                        Comment

                        • Chris
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2004.05
                          • 812

                          #13
                          a ja to chciałbym zobaczyć ja Wy te pory obciągacie
                          chickkiller :)

                          Comment

                          • Ahumba
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.05
                            • 9056

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chris
                            a ja to chciałbym zobaczyć ja Wy te pory obciągacie
                            Nie widziałeś nigdy jak kobieta ściąga pory? tfu obciąga pory?
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                            Comment

                            • monne
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2006.02
                              • 914

                              #15
                              Ahumba:Nie widziałeś nigdy jak kobieta ściąga pory? tfu obciąga pory?
                              od razu Kobieta !!! Może by tak Faceci w kuchni porządzili coś ???
                              .



                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X