haluny mają małe "czapki" i długie "nóżki" ,z reguły brązowe. A co do chińskich grzybów to znam tylko takie o nazwie mun (chyba tak to sie pisze).
A no chyba chodzi o grzyby "mun. Swoją drogą zdaje się, że u nas te grzyby w lasach rosną i nazywa się "Uszakami brzozowymi". Jutro w domu, mogę dokadniej sprawdzić.
... taaaa....chyba jednak chodziło o grzybki MUN ... tylko nie pamiętam jak brzmiał przepis... czy może tylko o nich rozmawialiśmy...? jeśli to był przepis to może się to okazać dosyć ciekawe w smaku wczorajsza, wrocławska sekcja bartkowa DOPOMóż kto pamięta
no właśnie... nie wsłuchałam się w temat, a te grzybki utkwiły mi w pamięci dzięki Marusi (chiński żyd??? ) i jakoś dziwnie zaczęły nurtować... ... jeśli komuś narobiłam smaka na jakąś wyszukaną potrawę z chińskimi grzybkami to przykro mi, ale przepisu tu nie znajdzie....
Moja Mamuśka robiła naleśniki ryżowe z kukurydzą,makaronem ryżowym,grzybkami mun i jakimiś innymi (MNIAM )....jak ktoś chce to zagadne matke i jak znajde to zamieszcze
A no chyba chodzi o grzyby "mun. Swoją drogą zdaje się, że u nas te grzyby w lasach rosną i nazywa się "Uszakami brzozowymi". Jutro w domu, mogę dokadniej sprawdzić.
Trochę przekręciłem nazwę, albo pamięć już nie ta
Chodzi o Uszaka bzowego (Ucho bzowe), a nie brzozowego.
... pytaj, pytaj... to musi być naprawdę smaczne...
zagadka odgadnięta.Te naleśniki to był papier ryżowy,a przepis był na opakowaniu Papier ryżowy można kupić w SuperSamie na Św.Wincentego 1...przy przystanku.
zagadka odgadnięta.Te naleśniki to był papier ryżowy,a przepis był na opakowaniu Papier ryżowy można kupić w SuperSamie na Św.Wincentego 1...przy przystanku.
hihihihihi toś się popisał nie ma co , ale może się skuszę na PAPIER ryżowy ...
Comment