"Być jak Robert Makłowicz" :D

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

    "Być jak Robert Makłowicz" :D

    Ciekawe czy wedle "tekstu" utworu "Być jak Robert Makłowicz" wykonawcy kryjącego się pod pseudonimem I_V_O, da się coś ugotować. Tak się zastanawiałem, czy nie napisać o tym w temacie Muzyka przy piwku .

    A tu można to sobie ściągnąć MP3
    Last edited by adam16; 2006-04-07, 21:27.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
  • Lacriferno
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.07
    • 783

    #2
    Z całą pewnością by się dało coś ugotować, ale była by to potrawa bez konkretnego i okreslonego smaku z niesamowitą mnogością składników. Mam wrażenie, że Makłowicz by sie pod przepisem nie podpisał.

    Comment

    • kot_z_cheshire
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.11
      • 2201

      #3
      Eeee...Jak Makłowicz? Hmmm....Postawie teraz tezę dość kontrowersyjną...On za dużo "ślumpra" Tzn: je tą samą łyżką, którą miesza podczas gotowania, paluchami grzebie...Fuj!..Ja się nie zgadzam na żadne makłowiczowanie I osobiście nie zjadłabym nic, co pan M. ugotuje

      Młode koty mają adhd, niestety.
      Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
      Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
      Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

      Comment

      • adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire
        Eeee...Jak Makłowicz? Hmmm....Postawie teraz tezę dość kontrowersyjną...On za dużo "ślumpra" Tzn: je tą samą łyżką, którą miesza podczas gotowania, paluchami grzebie...Fuj!..Ja się nie zgadzam na żadne makłowiczowanie I osobiście nie zjadłabym nic, co pan M. ugotuje

        Niektórzy forumowicze próbowali tego co on gotował, przy okazji giełdy w Żywcu. Ba, nawet jedna forumowiczka, teoretycznie mu w tym pomagała. Jedzenie było ponoć raczej średnie. Ale przepisy Makłowicza bywają ciekawe.
        Co do grzebania paluchami i wogóle niekonwencjonalnych zachowań kuchennych to mistrzynią jest Nigella z programu "Nigella gryzie" - normalnie słabi mnie jak widzę bekon krojony... nożyczkami.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

        Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

        Comment

        • ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23926

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
          Ciekawe czy wedle "tekstu" utworu "Być jak Robert Makłowicz" wykonawcy kryjącego się pod pseudonimem I_V_O, da się coś ugotować. Tak się zastanawiałem, czy nie napisać o tym w temacie Muzyka przy piwku .

          A tu można to sobie ściągnąć MP3
          dzisiejsze Makłowiczki:

          Ja to panu zliżę panie kierowniku

          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

          Comment

          • kot_z_cheshire
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.11
            • 2201

            #6
            Faktycznie dość niekonwencjonalne Ale zniese wszytsko...Byle nie oblizywała tych nożyczek po bekonie zabierając się za strzyżenie szczypiorku
            Młode koty mają adhd, niestety.
            Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
            Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
            Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

            Comment

            • Ahumba
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛
              • 2001.05
              • 9056

              #7
              A ja zaraz idę popatrzeć na R.M. jak łyżką miącha w Carrefourze na Bemowie. (godz.13.00).
              Może coś podpatrzę , co później sam będę mógł wykorzystać w swoim kucharzeniu.
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

              Comment

              • adam16
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.02
                • 9865

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire
                Faktycznie dość niekonwencjonalne Ale zniese wszytsko...Byle nie oblizywała tych nożyczek po bekonie zabierając się za strzyżenie szczypiorku
                Ależ ona nie raz oblizuje paluszki . Zresztą - kto tego w kuchni nie robi?
                Ja się przyznaję bez bicia - oblizuję palce, łyżki, widelce, noże, a czasem i miski i talerze
                Ale co oblizane, już nie trafia na stół. A paluchy raczej jednak po oblizywaniu myję .
                Last edited by adam16; 2006-04-09, 16:43.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                Comment

                • kloss
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.03
                  • 2526

                  #9
                  Makłowicz jest zwierzęciem medialnym i przyjemnie mi się oglądało jego programy do momentu kiedy nie zaczął pitrasić dań z produktów niemożliwych do osiągnięcia w Polsce / no chyba,że ma się kasę Kulczyka/.Pamiętam specyficzne jamajskie papryczki scotch bonner i liście calaloo.

                  Comment

                  • Ahumba
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9056

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss
                    przyjemnie mi się oglądało jego programy do momentu kiedy nie zaczął pitrasić dań z produktów niemożliwych do osiągnięcia w Polsce / no chyba,że ma się kasę Kulczyka/.Pamiętam specyficzne jamajskie papryczki scotch bonner i liście calaloo.
                    Dlatego coraz rzadziej oglądam tego typu prgramy. "Najnormalniejsze" produkty występują chyba w programie Bożeny Dykiel.
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                    Comment

                    • adam16
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2001.02
                      • 9865

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
                      Dlatego coraz rzadziej oglądam tego typu prgramy. "Najnormalniejsze" produkty występują chyba w programie Bożeny Dykiel.
                      Dykiel może być, byle by bez tego młodzieńca, który bez zdrobnień, języczka w gąbce zapomina. Normalnie mnie roznosi jak słyszę: pomidorki z boczusiem na patelenkę doprawić pieprzykiem i na ogienek

                      Zdaje się jest nas tu trochę - miłośników programów kulinarnych
                      Last edited by adam16; 2006-04-15, 15:59.
                      Browar Hajduki.
                      adam16@browar.biz
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                      Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X