no i co? Był nawet 3 litr piwa i żadna hiostoria się nie narodziła!! jak to tak ?!
w każdym razie podaje konkretny przepis na coś co wczoraj chrupaliśmy przy piwku w Lamusie...Ci co próbowali mogą się wypowiedzieć, jak smakowało....
więc po koleji:
w misce mieszamy 3 szklanki płatków zbożowych ze szklanką wiórków kokosowych i szklanką płatków migdałowych + 2 łyżeczki cynamonu.
w garnku podgrzewamy 6 łyżek masła z 3/4 szklanki miodu do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, po czym wylewamy masło z miodem na płatki i wiórki i mieszamy dokładnie.
rozkładamy to dokładnie na blaszce z piekarnika i pieczemy około 20 min. w temp. 190stopni C. Często mieszamy, aż wszystko nabierze złotego koloru.
jak ostygnie łamiemy na kawałeczki.
to jest oryginalny przepis, ale ja dodaje jeszcze DOBREGO kakao, obranego słonecznika i otrębów owsianych. Wtedy jednak ciężej dostrzec moment nabrania złocistego koloru, dlatego polecam robić wpierw wg oryginalnego przepisu, a dopiero z biegiem czasu udoskonalać...
życzę smacznego: smaczne, zdrowe, pożywne i naturalne
w każdym razie podaje konkretny przepis na coś co wczoraj chrupaliśmy przy piwku w Lamusie...Ci co próbowali mogą się wypowiedzieć, jak smakowało....
więc po koleji:
w misce mieszamy 3 szklanki płatków zbożowych ze szklanką wiórków kokosowych i szklanką płatków migdałowych + 2 łyżeczki cynamonu.
w garnku podgrzewamy 6 łyżek masła z 3/4 szklanki miodu do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, po czym wylewamy masło z miodem na płatki i wiórki i mieszamy dokładnie.
rozkładamy to dokładnie na blaszce z piekarnika i pieczemy około 20 min. w temp. 190stopni C. Często mieszamy, aż wszystko nabierze złotego koloru.
jak ostygnie łamiemy na kawałeczki.
to jest oryginalny przepis, ale ja dodaje jeszcze DOBREGO kakao, obranego słonecznika i otrębów owsianych. Wtedy jednak ciężej dostrzec moment nabrania złocistego koloru, dlatego polecam robić wpierw wg oryginalnego przepisu, a dopiero z biegiem czasu udoskonalać...
życzę smacznego: smaczne, zdrowe, pożywne i naturalne
Comment