cordon bleu z surówką "biedronka"

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9224

    #1

    cordon bleu z surówką "biedronka"

    "cordon bleu"
    - 4 filety z kurczaka lub indyka
    - 4 plasterki szynki
    - 4 plasterki topionego sera tostowego
    - pikantny sos (musztarda, keczup lub chrzan)
    - sok z cytryny
    - 1 jajko
    - mąka
    - zioła prowansalskie
    - sól
    - pieprz
    - tarta bułka

    PRZEPIS:
    - filety lekko rozbić, skropić obficie sokiem z cytryny, natrzeć solą, pieprzem, ziołami zawinąć w folię spożywczą i do lodówki na minimum godzinę
    - mięso posmarować sosem, przykryć plasterkiem szynki i plasterkiem sera, zwinąć w ścisły rulonik i spiąć wykałaczką
    - obtoczyć w mące, jajku, tartej bułce ( może być z suszem grzybowym lub tartym serem).
    Usmażyć na złoty kolor- można dodatkowo skropić białym winem i dusić pod przykryciem 10 minut.

    SURÓWKA
    - główka sałaty
    - 1 pęczek rzodkiewek
    - 1 pęczek dymki
    - 15 dag sera feta
    - 1/4 szklanki oliwy lub dobrego leju
    - 3 łyżeczki octu winnego
    - 1 łyżka musztardy
    - 2 łyżeczki cukru
    - sól
    - pieprz
    - garść posiekanej natki pietruszki

    PRZEPIS
    - sałatę porwać palcami na małe kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki, dymkę posiekać razem ze szczypiorkiem, ser pokroić w kostkę
    - oliwę ubić z cukrem, musztardą, solą, pieprzem, octem winnym
    - wszystko dokładnie wymieszać i dodać natkę

    OTWORZYĆ butelkę piwa (koniecznie niekoncernowego) i ...............................

    SMACZNEGO
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9224

    #2
    Miąsko i wczoraj i dzisiaj smaczne, ale surówka to REWELKA - paluchy i nie tylko lizać.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2006-05-22, 19:52.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • Krzysiu
      2017.07.22, Srebrna Góra, Festiwal Piwa i Sera
      Krzysiu
      Plaga festiwali latoś.

      I FESTIWAL PIWA I SERA
      Serdecznie zapraszmy na prawdziwe święto piwa i sera w srebrnogórskiej twierdzy 22 lipca od godz. 18:00.

      Wśród atrakcji nie zabraknie dobrego piwa, znakomitych regionalnych serów, muzyki na żywo, śpiewów i tańców...
      2017-06-27, 07:47
    • Ahumba
      2024.10.19-20 - Wrocław, Wrocławska Feta
      Ahumba
      Wrocławska Feta czyli Festiwal Piwa, Wina i Sera. Edycja jesienna. W klimatycznych wnętrzach Concordii Design. Tym razem, Wrocławska Feta zaprezentuje się w kolorach i smakach pięknej złotej jesieni
      Start
      2024-10-19
      Koniec
      2024-10-20
      Adres
      Wrocław, Wyspa Słodowa 7, Concordia Design
      2024-10-15, 09:33
    • dadek
      Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
      dadek
      Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
      2023-11-17, 00:48
    • heckler
      Velká Bystřice, Pivovarská 899, Minipivovar Tvarg
      heckler
      Cóż, tak jak wspominałem browar Kosir zakończył swoją działalnośc, a jego własciciel wraz ze wspólnikami zainwestowali w nowy projek, którym jest browar, oraz wytwórnia serka olomouckiego.
      Velká Bystřice położona jest nieopodal Olomouca, a nowy browar otwarto w zeszłym roku w...
      2021-07-08, 08:20
    • e-prezes
      2016.05.28-29 - Sandomierz, Czas Dobrego Sera
      e-prezes
      Festiwal, który kiedyś nosił nazwę "Festiwal Nieskończonych Form Sera". Ale nieważne jak się zwie, zwał... Sandomierz i Slow Food oraz organizatorzy zapraszają...

      Dla zainteresowanych wątki wcześniejszych edycji: w 2015 i 2013....
      2016-05-09, 15:40
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...