Fondue w Pracy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zbysia
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.09
    • 907

    #1

    Fondue w Pracy

    Ponieważ jak to już zauważono na forum, jest sezon ogórkowy (co prawda, dość późno zauważono), zamieszczam odkryte (lub wynalezione) przeze mnie danie.
    Jest to wariacja na temat słynnego szwajcarskiego dania (którego, ze względu na Kirsh nie lubię), wariacja możliwa do wykonania w pracy, szczególnie tam gdzie bywają klienci i zapach podgrzewanego sera mógłby przyprawiać o mdłości..
    Narzedzia:
    - widelce w ilości przewidzianych degustatorów,
    - nóż ostry, lub takiż scyzoryk - 1 sztuka,
    Składniki:
    - czerstwa bułka, kromki chleda (u mnie to był obwarzanek)
    - słoik dowolnego majonezu
    Sposób:
    Kroimy pieczywo w kawałki równej wielkości, jednak uważając, żeby były o wiele mniejsze od otworu słoika. Odkręcamy słoik. Na ładnym tekturowym talerzyku układamy pokrojone pieczywo. Podajemy na biurko, posiadajace swobodny dostęp ze wszystkich stron na stojąco.
    Degustacja:
    Skrzykujemy osoby, które mamy ochotę ugościć. Podajemy widelce i pokazujemy jak należy spożywać Fondue w Pracy: nabijamy kawałki pieczywa na widelec i maczamy pieczywo w majonezie.. zjadamy ze smakiem, popijając dostępnymi w pracy napojami.
    Wariacje:
    Wymieszać majonez z odrobiną ketchup'u, musztardy, lub papryką w tubce.

    Smacznego!
    fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Related Topics

Collapse

  • Studentka98
    Dleczego pijemy piwo? Badanie do pracy licencjackiej
    Studentka98
    Witam,
    jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej na temat branży piwowarskiej. Chciałabym prosić Was, miłośników piwa, o wypełnienie krótkiej ankiety o zaspokajanych przez piwo potrzebach i jego substytutach. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
    https://docs.google.com/forms/...
    2020-04-16, 16:03
  • Shamsh77
    Shukam pracy
    Shamsh77
    Witam szanowni Koledzy, chciałbym zapytać o informacje o ofertach pracy związanych z taką naszą pasją jak piwowarstwo, robienie kwasów chlebowych i tp. Jestem z Mińska, dlatego przeprowadzka do innych miast dla mnie nie jest problemem. Jestem polakiem i z tego powodu nie mam potrzeby uzyskiwania...
    2018-02-01, 09:31
  • heckler
    Olomouc-Řepčín, Řepčínská 340/105, Pivovar Twinberg
    heckler
    Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę.
    Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej
    ...
    2023-05-16, 15:37
  • ART
    Nepo, Crazy Lines #80 Twisted Amora Preta x Książęcy
    ART
    Nepomucen, Polish hazy pale ale, 4,5 abv.

    Powiem Wam - to objawienie! żadnego mydła i powidła jak w innych produkcjach z naszymi nowofalowymi chmielami, które wyszły w ostatnich miesiącach. Nie wiem, może to wypadek przy pracy, ale wreszcie ktoś zrobił bardzo dobrą robotę z Amorą...
    2025-03-29, 01:07
  • bastion
    Armenia, Erewań, Tamanian 67, T Philosophy.
    bastion
    Tuż pod kaskadami za olbrzymim pomnikiem Tamaniana, od tamtego roku działa browar restauracyjny T Philosophy..
    Najbliższa okolica jest pełna turystów, więc działalność restauracji jest ukierunkowana wybitnie pod nich oraz generalnie dla osób z grubym portfelem.

    Sam lokal...
    2025-03-25, 22:19
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...