Ponieważ jak to już zauważono na forum, jest sezon ogórkowy (co prawda, dość późno zauważono), zamieszczam odkryte (lub wynalezione) przeze mnie danie.
Jest to wariacja na temat słynnego szwajcarskiego dania (którego, ze względu na Kirsh nie lubię), wariacja możliwa do wykonania w pracy, szczególnie tam gdzie bywają klienci i zapach podgrzewanego sera mógłby przyprawiać o mdłości..
Narzedzia:
- widelce w ilości przewidzianych degustatorów,
- nóż ostry, lub takiż scyzoryk - 1 sztuka,
Składniki:
- czerstwa bułka, kromki chleda (u mnie to był obwarzanek)
- słoik dowolnego majonezu
Sposób:
Kroimy pieczywo w kawałki równej wielkości, jednak uważając, żeby były o wiele mniejsze od otworu słoika. Odkręcamy słoik. Na ładnym tekturowym talerzyku układamy pokrojone pieczywo. Podajemy na biurko, posiadajace swobodny dostęp ze wszystkich stron na stojąco.
Degustacja:
Skrzykujemy osoby, które mamy ochotę ugościć. Podajemy widelce i pokazujemy jak należy spożywać Fondue w Pracy: nabijamy kawałki pieczywa na widelec i maczamy pieczywo w majonezie.. zjadamy ze smakiem, popijając dostępnymi w pracy napojami.
Wariacje:
Wymieszać majonez z odrobiną ketchup'u, musztardy, lub papryką w tubce.
Smacznego!
Jest to wariacja na temat słynnego szwajcarskiego dania (którego, ze względu na Kirsh nie lubię), wariacja możliwa do wykonania w pracy, szczególnie tam gdzie bywają klienci i zapach podgrzewanego sera mógłby przyprawiać o mdłości..
Narzedzia:
- widelce w ilości przewidzianych degustatorów,
- nóż ostry, lub takiż scyzoryk - 1 sztuka,
Składniki:
- czerstwa bułka, kromki chleda (u mnie to był obwarzanek)
- słoik dowolnego majonezu
Sposób:
Kroimy pieczywo w kawałki równej wielkości, jednak uważając, żeby były o wiele mniejsze od otworu słoika. Odkręcamy słoik. Na ładnym tekturowym talerzyku układamy pokrojone pieczywo. Podajemy na biurko, posiadajace swobodny dostęp ze wszystkich stron na stojąco.
Degustacja:
Skrzykujemy osoby, które mamy ochotę ugościć. Podajemy widelce i pokazujemy jak należy spożywać Fondue w Pracy: nabijamy kawałki pieczywa na widelec i maczamy pieczywo w majonezie.. zjadamy ze smakiem, popijając dostępnymi w pracy napojami.
Wariacje:
Wymieszać majonez z odrobiną ketchup'u, musztardy, lub papryką w tubce.
Smacznego!