Fondue w Pracy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zbysia
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.09
    • 907

    #1

    Fondue w Pracy

    Ponieważ jak to już zauważono na forum, jest sezon ogórkowy (co prawda, dość późno zauważono), zamieszczam odkryte (lub wynalezione) przeze mnie danie.
    Jest to wariacja na temat słynnego szwajcarskiego dania (którego, ze względu na Kirsh nie lubię), wariacja możliwa do wykonania w pracy, szczególnie tam gdzie bywają klienci i zapach podgrzewanego sera mógłby przyprawiać o mdłości..
    Narzedzia:
    - widelce w ilości przewidzianych degustatorów,
    - nóż ostry, lub takiż scyzoryk - 1 sztuka,
    Składniki:
    - czerstwa bułka, kromki chleda (u mnie to był obwarzanek)
    - słoik dowolnego majonezu
    Sposób:
    Kroimy pieczywo w kawałki równej wielkości, jednak uważając, żeby były o wiele mniejsze od otworu słoika. Odkręcamy słoik. Na ładnym tekturowym talerzyku układamy pokrojone pieczywo. Podajemy na biurko, posiadajace swobodny dostęp ze wszystkich stron na stojąco.
    Degustacja:
    Skrzykujemy osoby, które mamy ochotę ugościć. Podajemy widelce i pokazujemy jak należy spożywać Fondue w Pracy: nabijamy kawałki pieczywa na widelec i maczamy pieczywo w majonezie.. zjadamy ze smakiem, popijając dostępnymi w pracy napojami.
    Wariacje:
    Wymieszać majonez z odrobiną ketchup'u, musztardy, lub papryką w tubce.

    Smacznego!
    fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Related Topics

Collapse

  • Studentka98
    Dleczego pijemy piwo? Badanie do pracy licencjackiej
    Studentka98
    Witam,
    jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej na temat branży piwowarskiej. Chciałabym prosić Was, miłośników piwa, o wypełnienie krótkiej ankiety o zaspokajanych przez piwo potrzebach i jego substytutach. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
    https://docs.google.com/forms/...
    2020-04-16, 15:03
  • Shamsh77
    Shukam pracy
    Shamsh77
    Witam szanowni Koledzy, chciałbym zapytać o informacje o ofertach pracy związanych z taką naszą pasją jak piwowarstwo, robienie kwasów chlebowych i tp. Jestem z Mińska, dlatego przeprowadzka do innych miast dla mnie nie jest problemem. Jestem polakiem i z tego powodu nie mam potrzeby uzyskiwania...
    2018-02-01, 08:31
  • heckler
    Czechy, Olomouc-Řepčín, Řepčínská 340/105, Pivovar Twinberg
    heckler
    Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę.
    Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej
    ...
    2023-05-16, 14:37
  • kurek93
    Pszenica z błędami.
    kurek93
    Witam.
    Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
    • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
    • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
    • słód Weyermann®
    ...
    2023-01-13, 10:28
  • slawekkazek
    Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach1945 - 1951, tom I
    slawekkazek
    Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
    2025-01-18, 10:17
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...