Sosik nadaje się niemalże do wszystkiego: mięs, wędlin, serów, surówek, grilla, itp.
Na ilość około 1 litra
1 słoik majonezu marka jaką lubicie (ja - "Dekoracyjny Winiary" 450 ml)
1 pojemnik gęstego jogurtu natutalnego 400-450 ml, może być np. "Bakoma"
Majonez z jogurtem wrzucamy do miksera - koktajlówki. Dodajemy pokrojonych 4-7 dużych ząbków czosnku, jak kto lubi, solimy i pieprzymy(najlepiej pieprz biały), dodajemy cukier 1-2 łyżeczek płaskich wszystko do smaku.
Przed podaniem wsadzić na 2 godz. do lodówki powinien się przegryźdź, spróbować i dosypać czego wam będzie brakować.
Smacznego!
Na ilość około 1 litra
1 słoik majonezu marka jaką lubicie (ja - "Dekoracyjny Winiary" 450 ml)
1 pojemnik gęstego jogurtu natutalnego 400-450 ml, może być np. "Bakoma"
Majonez z jogurtem wrzucamy do miksera - koktajlówki. Dodajemy pokrojonych 4-7 dużych ząbków czosnku, jak kto lubi, solimy i pieprzymy(najlepiej pieprz biały), dodajemy cukier 1-2 łyżeczek płaskich wszystko do smaku.
Przed podaniem wsadzić na 2 godz. do lodówki powinien się przegryźdź, spróbować i dosypać czego wam będzie brakować.
Smacznego!
Comment