Sos czosnkowy (Jagodowy)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JAQBA
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.08
    • 1352

    Sos czosnkowy (Jagodowy)

    Sosik nadaje się niemalże do wszystkiego: mięs, wędlin, serów, surówek, grilla, itp.
    Na ilość około 1 litra
    1 słoik majonezu marka jaką lubicie (ja - "Dekoracyjny Winiary" 450 ml)
    1 pojemnik gęstego jogurtu natutalnego 400-450 ml, może być np. "Bakoma"
    Majonez z jogurtem wrzucamy do miksera - koktajlówki. Dodajemy pokrojonych 4-7 dużych ząbków czosnku, jak kto lubi, solimy i pieprzymy(najlepiej pieprz biały), dodajemy cukier 1-2 łyżeczek płaskich wszystko do smaku.
    Przed podaniem wsadzić na 2 godz. do lodówki powinien się przegryźdź, spróbować i dosypać czego wam będzie brakować.
    Smacznego!
  • cyborg_marcel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 3467

    #2
    ...Jest bardzo dobry
    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

    Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

    Comment

    Przetwarzanie...
    X