Sałatka kartoflana specjalnie dla Shermana
Składniki:
kartofle
ogórki konserwowy
rosół
ocet
olej
musztarda
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w plasterki.
Polać rosołem. Rosól może być robiony domowym sposobem, jak kto lubi. może być też z kostki odpowiednio rozcieńczony
Dodać ogórki konserwowe pokrojone w kostkę.
Wymieszać ocet, musztardę, olej w proporcjach 1:1:1 tj. jedna łyżka octu, jedna łyżka musztardy, jedna łyżka oleju.
Przyprawić do smaku, jak kto lubi. Można dodać czosneczku, jak kto woli
Dokładnych proporcji nie podam, bo zwykle gotuję na oko
Składniki:
kartofle
ogórki konserwowy
rosół
ocet
olej
musztarda
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w plasterki.
Polać rosołem. Rosól może być robiony domowym sposobem, jak kto lubi. może być też z kostki odpowiednio rozcieńczony
Dodać ogórki konserwowe pokrojone w kostkę.
Wymieszać ocet, musztardę, olej w proporcjach 1:1:1 tj. jedna łyżka octu, jedna łyżka musztardy, jedna łyżka oleju.
Przyprawić do smaku, jak kto lubi. Można dodać czosneczku, jak kto woli
Dokładnych proporcji nie podam, bo zwykle gotuję na oko
Comment