"Doradą z musem kucharze usiłowali podbić serca jury"

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jaroslav
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    🍼
    • 2005.10
    • 967

    "Doradą z musem kucharze usiłowali podbić serca jury"

    "Doradą z musem kucharze usiłowali podbić serca jury"


    Bili się nie o złotą patelnię, a o prestiż. Dziesięciu najlepszych kucharzy z najbardziej uznanych restauracji zmierzyło się w konkursie na "Wielkopolskiego Kucharza Roku".


    Wszyscy mieli to samo zadanie - przyrządzić doradę z musem rybnym. Ale każdy miał własny sekretny przepis. Zadanie tylko wbrew pozorom było proste. Jak mówią kucharze, diabeł tkwi w szczegółach, a w tym przypadku właśnie w specyfice tej ryby. Dorada nie jest szczególnie lubiana rybą przez kucharzy.

    Kucharze uwijali się jak w ukropie, aby na czas przygotować siedem porcji dania. Próbowali podbić serca jurorów na wszystkie możliwe sposoby. W ocenie jury najlepiej wypadł Artur Meller z restauracji hotelu Brovaria. Oprócz satysfakcji z faktu, że jest teraz najlepszym kucharzem w Wielkopolsce zyskał też przepustkę do Pucharu Polski, który odbędzie się w przyszłym roku.

Przetwarzanie...
X