I chrzanik z musztardką a golonkapo bawarsku czyli w piwie, też jestem za
Chrzan może podrażniać; musztarda jest na occie, więc odpada; golonka - jeśli chcesz, ale nie na piwie, bo jest kwaśne i pogarsza wrzody. Jeżeli pić to czyste mocne alkohole - żadnych kolorowych, czy smakowych. No a przede wszystkim siemię lniane naucz się pić.
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Mielone siemię lanie:
łyżeczka na szklankę + szczypta soli = bardzo smaczne
Przynajmniej dla mnie
Zależy od spożywającego:
łyżeczka na pół szklanki i przede wszystkim żadnych dodatków (sól = biała śmierć )!
Ps. Konieczne szybkie mieszanie i wypicie, póki nie stworzy się zawiesina.
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Z mieszaniem to się zgadzam, ale czemu nie ma się tworzyć zawiesina? Przecie ona najlepsza na oblepienie dziurawych przewodów pokarmowych
P.S. Szczypta soli nie szkodzi
Mieszanie, coby to było w miarę kleiste, ale i płynne - jeśli się zrobi taka prawdziwa zawiesina z grudkami i w ogóle, to już nie najlepiej i dla wrażeń przełykowych i dla żołądka.
PS. Dla mnie to jest słodkie, więc sól jakoś mi wybitnie nie pasuje. Zresztą ja soli tylko do fistaszków używam.
[QUOTE=JAQBA]Mam problem muszę gotować dla wrzodowca po nie dawnym ataku tychże na żołądek właściciela. Wena twórcza mi się kończy - może byście coś podrzucili z pomysłów ?
Przerobiłam już: kisiele, kaszkę manną, drób gotowany w jarzynach, ryba na parze w ziołach, wywary z jarzyn a'la rosół, serki białe, ... wiejskie.
Na sniadanie minimum 0.5l najtlusciejszej smietany,w ciagu dnia
5 zoltek smazonych na lyzce masla.
Bol zoladka ustapi w2-3 dni.
Wyrzucic z diety weglowodany,w tym niestety piwo.
pozdrawiam
krzysztof
pozdrawiam
krzysztof
To brzmi bardziej jak dieta Kwaśniewskiego...
Poza tym kwaśna śmietana rano i to 0,5 l ? - mój organizm by tego nie przetrzymał (nie mówiąc o kieszeni)... No ale jeśli Qboland chce to przetestować na sobie...
pozdrawiam
krzysztof[/QUOTE]
Łojejku Taką dietkę to mu chyba zaserwuję w trakcie prac budowlanych inaczej to chłop mnie się strasznie roztyje
A co z nadkwasotą po tłustym ?
Ostatnia zmiana dokonana przez JAQBA; 2007-04-12, 14:39.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
To brzmi bardziej jak dieta Kwaśniewskiego...
Poza tym kwaśna śmietana rano i to 0,5 l ? - mój organizm by tego nie przetrzymał (nie mówiąc o kieszeni)... No ale jeśli Qboland chce to przetestować na sobie...
Blisko,blisko.
Dieta syppiego(sippiego nie jestem pewny)byla z powodzeniem stosowana
w polskiej sluzbie zdrowia w leczeniu wrzodow,przed wynalezieniem stosownych
nie dzialajacych lekow.
pozdrawiam
A moze by tak poszukac przyczyny choroby, a nie walczyc ze skutkami.
Warto by zrobic test na obecnosc Helicobacter pylori, i ewentualnie zastosowac terapie antybiotykowa.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
A moze by tak poszukac przyczyny choroby, a nie walczyc ze skutkami.
Warto by zrobic test na obecnosc Helicobacter pylori, i ewentualnie zastosowac terapie antybiotykowa.
Jezeli ta wstretna bakteria jest przyczyna to dlaczego nie,ale niestety
praktyka dowodzi ze przyczyna jest inna.
Wytruc cokolwiek to prosta sprawa,odbudowac i tu zaczynaja sie schody.
Knajpka i wypożyczalnia rowerów w samym centrum Białowieży nieopodal mostu na Narewce prowadzącego do Parku Pałacowego. Co prawda przy dość ruchliwej ulicy ale wśród starych drzew i z ogródkiem. Można oczywiście wypić kawę, zjeść ciastka i torciki ale najważniejsze, że na kranach...
Mieszkańcy wielkich osiedli mieszkaniowych w północno-wschodniej części Charkowa nie mogą narzekać na brak piwnych atrakcji. Przy magistralnej ulicy Geroiv Praci mają browar restauracyjny AltBier, https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=134991 a zaledwie 3 przystanki tramwajowe na wschód, na...
Poszukując receptury na kellerbier natknąłem się na takową:
3,6kg Weyermann Bavarian Pils malt
1,7 kg Briess Munich malt
2 szklanki wiórków dębowych
55g Mittelfrüh lub Hersbrucker (4%AA) na goryczkę
42 g Hallertauer Mittelfrüh...
Mam pytanie - czy przepis poniżej podany jest coś warty?PIWO DOMOWE
Składniki:
* 2 litry jęczmienia
* 2 kg cukru
* 20 dag chmielu
* 5 dag drożdzy