Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Qboland
Co dla wrzodowców?
Collapse
X
-
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
-
-
Mielone siemię lanie:
łyżeczka na szklankę + szczypta soli = bardzo smaczne
Przynajmniej dla mnie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaMielone siemię lanie:
łyżeczka na szklankę + szczypta soli = bardzo smaczne
Przynajmniej dla mnie
łyżeczka na pół szklanki i przede wszystkim żadnych dodatków (sól = biała śmierć )!
Ps. Konieczne szybkie mieszanie i wypicie, póki nie stworzy się zawiesina.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelPs. Konieczne szybkie mieszanie i wypicie, póki nie stworzy się zawiesina.
P.S. Szczypta soli nie szkodzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelJeżeli pić to czyste mocne alkohole - żadnych kolorowych, czy smakowych.
Mój pierwszy szef w mojej pierwszej pracy pił sporoDalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaZ mieszaniem to się zgadzam, ale czemu nie ma się tworzyć zawiesina? Przecie ona najlepsza na oblepienie dziurawych przewodów pokarmowych
P.S. Szczypta soli nie szkodzi
PS. Dla mnie to jest słodkie, więc sól jakoś mi wybitnie nie pasuje. Zresztą ja soli tylko do fistaszków używam.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
-
[QUOTE=JAQBA]Mam problem muszę gotować dla wrzodowca po nie dawnym ataku tychże na żołądek właściciela. Wena twórcza mi się kończy - może byście coś podrzucili z pomysłów ?
Przerobiłam już: kisiele, kaszkę manną, drób gotowany w jarzynach, ryba na parze w ziołach, wywary z jarzyn a'la rosół, serki białe, ... wiejskie.
Na sniadanie minimum 0.5l najtlusciejszej smietany,w ciagu dnia
5 zoltek smazonych na lyzce masla.
Bol zoladka ustapi w2-3 dni.
Wyrzucic z diety weglowodany,w tym niestety piwo.
pozdrawiam
krzysztof
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chris13Na sniadanie minimum 0.5l najtlusciejszej smietany,w ciagu dnia
pozdrawiam
krzysztof
Poza tym kwaśna śmietana rano i to 0,5 l ? - mój organizm by tego nie przetrzymał (nie mówiąc o kieszeni)... No ale jeśli Qboland chce to przetestować na sobie...Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
-
Na sniadanie minimum 0.5l najtlusciejszej smietany,w ciagu dnia
pozdrawiam
krzysztof[/QUOTE]
Łojejku Taką dietkę to mu chyba zaserwuję w trakcie prac budowlanych inaczej to chłop mnie się strasznie roztyje
A co z nadkwasotą po tłustym ?Last edited by JAQBA; 2007-04-12, 14:39.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelTo brzmi bardziej jak dieta Kwaśniewskiego...
Poza tym kwaśna śmietana rano i to 0,5 l ? - mój organizm by tego nie przetrzymał (nie mówiąc o kieszeni)... No ale jeśli Qboland chce to przetestować na sobie...
Dieta syppiego(sippiego nie jestem pewny)byla z powodzeniem stosowana
w polskiej sluzbie zdrowia w leczeniu wrzodow,przed wynalezieniem stosownych
nie dzialajacych lekow.
pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAQBAŁojejku Taką dietkę to mu chyba zaserwuję w trakcie prac budowlanych inaczej to chłop mnie się strasznie roztyje
A co z nadkwasotą po tłustym ?
Nie ma technicznej mozliwosci przytyc od tluszczu,wprost przeciwnie.
To tylko propozycia,sprawdz temat diety niskoweglowodanowe
z tych polecam dr Kwasniewskiego,szybko pozbedziesz sie klopotu.
pozd
krzysztof
Comment
-
-
A moze by tak poszukac przyczyny choroby, a nie walczyc ze skutkami.
Warto by zrobic test na obecnosc Helicobacter pylori, i ewentualnie zastosowac terapie antybiotykowa.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LatarnikA moze by tak poszukac przyczyny choroby, a nie walczyc ze skutkami.
Warto by zrobic test na obecnosc Helicobacter pylori, i ewentualnie zastosowac terapie antybiotykowa.
praktyka dowodzi ze przyczyna jest inna.
Wytruc cokolwiek to prosta sprawa,odbudowac i tu zaczynaja sie schody.
Witam sasiada.
Comment
-
Comment