Zupa-krem cebulowa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • naczelnik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 1884

Zupa-krem cebulowa

Bardzo smaczna i prosta w wykonaniu zupa-krem.

Kilka cebul obrac i pokroic w paski. Rzucic cebule na patelnie z lyzka masla. Cebule zeszklic.

W garnku ugotowac wywar z kawalka marchewki, selera i poru. Mozna wesprzec sie kostka rosolowa. Ja gotuje zwykle na 2-3 porcje zupki, 0.5l wywaru w zupelnosci wystarcza.
    Do gotowego wywaru wrzucic zeszklona cebule i zmiksowac. Zupa powinna byc gesta - jesli nie jest mozna ciut zagescic maka ziemniaczana. Zagotowac, dodajac soli i pieprzu do smaku.

Krem jadam z malymi grzankami. Na dno miski wsypuje troszke startego zoltego sera i rzezuchy. Grzanki tez mozna posypac serem w czasie ich przygotowywania.

Smakus!
    Attached Files
    Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
    Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
  • jerzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik
    jesli nie jest mozna ciut zagescic maka ziemniaczana.
    Ja zagęszczam serkiem topionym. Najlepsze są takie konsystencji półpłynnej.
    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Darmstadt, Nieder-Ramstädter Straße 3, Grohe-Die Brauhaus Legende
      dadek
      W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
      2022-10-21, 02:12
    • dadek
      Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
      dadek
      Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
      2025-01-12, 18:42
    • Serokomlak
      Islandia, Egilsstaðir, Fagradalsbraut 25, Austri Brugghús
      Serokomlak
      Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
      2024-10-27, 00:16
    • dadek
      Belgia, Leuven, Borstelsstraat 20, Brouwerij De Coureur
      dadek
      Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
      2024-10-17, 00:22
    • dadek
      Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
      dadek
      Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
      Start
      2024-10-15
      Koniec
      2024-10-15
      2024-10-16, 02:03
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...