Bardzo smaczna i prosta w wykonaniu zupa-krem.
Kilka cebul obrac i pokroic w paski. Rzucic cebule na patelnie z lyzka masla. Cebule zeszklic.
W garnku ugotowac wywar z kawalka marchewki, selera i poru. Mozna wesprzec sie kostka rosolowa. Ja gotuje zwykle na 2-3 porcje zupki, 0.5l wywaru w zupelnosci wystarcza.
Do gotowego wywaru wrzucic zeszklona cebule i zmiksowac. Zupa powinna byc gesta - jesli nie jest mozna ciut zagescic maka ziemniaczana. Zagotowac, dodajac soli i pieprzu do smaku.
Krem jadam z malymi grzankami. Na dno miski wsypuje troszke startego zoltego sera i rzezuchy. Grzanki tez mozna posypac serem w czasie ich przygotowywania.
Smakus!
Kilka cebul obrac i pokroic w paski. Rzucic cebule na patelnie z lyzka masla. Cebule zeszklic.
W garnku ugotowac wywar z kawalka marchewki, selera i poru. Mozna wesprzec sie kostka rosolowa. Ja gotuje zwykle na 2-3 porcje zupki, 0.5l wywaru w zupelnosci wystarcza.
Do gotowego wywaru wrzucic zeszklona cebule i zmiksowac. Zupa powinna byc gesta - jesli nie jest mozna ciut zagescic maka ziemniaczana. Zagotowac, dodajac soli i pieprzu do smaku.
Krem jadam z malymi grzankami. Na dno miski wsypuje troszke startego zoltego sera i rzezuchy. Grzanki tez mozna posypac serem w czasie ich przygotowywania.
Smakus!
Comment