Zupa-krem cebulowa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • naczelnik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 1884

    Zupa-krem cebulowa

    Bardzo smaczna i prosta w wykonaniu zupa-krem.

    Kilka cebul obrac i pokroic w paski. Rzucic cebule na patelnie z lyzka masla. Cebule zeszklic.

    W garnku ugotowac wywar z kawalka marchewki, selera i poru. Mozna wesprzec sie kostka rosolowa. Ja gotuje zwykle na 2-3 porcje zupki, 0.5l wywaru w zupelnosci wystarcza.
    Do gotowego wywaru wrzucic zeszklona cebule i zmiksowac. Zupa powinna byc gesta - jesli nie jest mozna ciut zagescic maka ziemniaczana. Zagotowac, dodajac soli i pieprzu do smaku.

    Krem jadam z malymi grzankami. Na dno miski wsypuje troszke startego zoltego sera i rzezuchy. Grzanki tez mozna posypac serem w czasie ich przygotowywania.

    Smakus!
    Attached Files
    Popieram domowe browary!

    Polakom gratulujemy naczelnika

    Zamykam browar.
    Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

    gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
  • jerzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 4707

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik
    jesli nie jest mozna ciut zagescic maka ziemniaczana.
    Ja zagęszczam serkiem topionym. Najlepsze są takie konsystencji półpłynnej.
    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

    Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

    Comment

    Przetwarzanie...
    X