Pstrąg z grilla

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #1

    Pstrąg z grilla

    Wypatroszonego pstrąga umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
    Natrzeć oliwą (zapobiega to przyklejaniu się skórki do folii) oraz przyprawami wg gustu, jak mam to daję przyprawę do ryb i pieprz, jak nie mam przyprawy gotowej, to sobie kombinuję
    Do środka wycisnąć ząbek czosnku i też wsypać przyprawy. Dodać można odrobinę masła do brzuszka. Obłożyć paroma świeżymi listkami bazylii, owinąć w folię aluminiową i na ruszt, bardzo blisko ognia.
    Rybka dosłownie po paru minutach jest gotowa, od strony ognia skórka chrupiąca.

    Do tego polecam grzaneczkę natartą ząbkiem czosnku i piwo pszeniczne Właśnie spożyłam, mniam.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    a ja polecam inaczej.

    Do brzucha pstrąga wkładamy posiekaną natkę pietruszki z czosnkiem, dużo czosnku - nawet główkę- pstraga obkładamy plastrami baleronu albo innej tłustej szynki, mozna natrzeć oliwą i do takiej specjalnej kratki do grillowania ryb.

    Pycha.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #3
      No, to zupełnie inny przepis
      Pomimo jednk, że uwielbiam czosnek, mam wątpliwości, czy ta główka przypadkiem nie zabije kompletnie smaku tej znakomitej ryby?
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        Nie zabije. Jak mi się przypomniało całą główkę posiekałem gdy robiłem 3 pstragi. Natka zniweluje zapach i smak czosnku.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
          Natka zniweluje zapach i smak czosnku.
          No to po co ten czosnek, jak natka go zniweluje?
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

            #6
            Ojj, czepiasz się.

            Zniweluje w ten sposób, że mozna potem swobodnie rozmawiać między ludzmi

            Spróbuj zrobić.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

            (1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • dadek
              Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
              dadek
              Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
              2024-04-24, 00:15
            • ART
              Bydgoszcz, Grudziądzka 33, Czosnek i Oliwa
              ART
              Jest to właściwie restauracja. I to zdaje się nie byle jaka. Chociaż zmierzając tu od strony Biedronki, patrząc na odrapane mury tyłu lokalu i burdel od technicznego zaplecza nic na to nie wskazuje.

              Przekraczając bramę posesji wyłania się jednak ciekawy odnowiony czerwonoceglany...
              2023-10-17, 19:34
            • becik
              Goszów 14A, Raj Pstrąga
              becik
              Bardzo fajne i klimatyczne miejsce we wsi pod Stroniem Śląskim. Sporo miejsc na świeżym powietrzu, również grille. Na terenie znajdują się dwa nieduże stawy hodowlane z których jak sama nazwa wskazuje pochodzi główne menu - pstrąg przyrządzany na miejscu w wielu wariantach. Można tez...
              2020-08-19, 22:24
            • kaczka116
              Wąsosz, [Rebelia] Piwo do Pstrąga
              kaczka116
              Piwo gotowe do oceny
              2020-08-15, 21:02
            • wasyll
              Karpacz, Konstytucji 3 Maja 45A, Browar Sowiduch
              wasyll
              Browar ulokowany na pierwszym piętrze dość dużego budynku. Wejście jak do mieszkania (przynajmniej to którym my weszliśmy), jednak po przekroczeniu progu ukazuje się na prawdę fajne wnętrze, które w sumie nie odbiega mocno od typowego restauracyjnego klimatu, ot karczma.

              Sama...
              2019-10-28, 18:38
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...