Pstrąg z grilla

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    Pstrąg z grilla

    Wypatroszonego pstrąga umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
    Natrzeć oliwą (zapobiega to przyklejaniu się skórki do folii) oraz przyprawami wg gustu, jak mam to daję przyprawę do ryb i pieprz, jak nie mam przyprawy gotowej, to sobie kombinuję
    Do środka wycisnąć ząbek czosnku i też wsypać przyprawy. Dodać można odrobinę masła do brzuszka. Obłożyć paroma świeżymi listkami bazylii, owinąć w folię aluminiową i na ruszt, bardzo blisko ognia.
    Rybka dosłownie po paru minutach jest gotowa, od strony ognia skórka chrupiąca.

    Do tego polecam grzaneczkę natartą ząbkiem czosnku i piwo pszeniczne Właśnie spożyłam, mniam.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    a ja polecam inaczej.

    Do brzucha pstrąga wkładamy posiekaną natkę pietruszki z czosnkiem, dużo czosnku - nawet główkę- pstraga obkładamy plastrami baleronu albo innej tłustej szynki, mozna natrzeć oliwą i do takiej specjalnej kratki do grillowania ryb.

    Pycha.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #3
      No, to zupełnie inny przepis
      Pomimo jednk, że uwielbiam czosnek, mam wątpliwości, czy ta główka przypadkiem nie zabije kompletnie smaku tej znakomitej ryby?
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        Nie zabije. Jak mi się przypomniało całą główkę posiekałem gdy robiłem 3 pstragi. Natka zniweluje zapach i smak czosnku.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
          Natka zniweluje zapach i smak czosnku.
          No to po co ten czosnek, jak natka go zniweluje?
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

            #6
            Ojj, czepiasz się.

            Zniweluje w ten sposób, że mozna potem swobodnie rozmawiać między ludzmi

            Spróbuj zrobić.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

            (1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

            Comment

            Przetwarzanie...
            X