Wypatroszonego pstrąga umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Natrzeć oliwą (zapobiega to przyklejaniu się skórki do folii) oraz przyprawami wg gustu, jak mam to daję przyprawę do ryb i pieprz, jak nie mam przyprawy gotowej, to sobie kombinuję
Do środka wycisnąć ząbek czosnku i też wsypać przyprawy. Dodać można odrobinę masła do brzuszka. Obłożyć paroma świeżymi listkami bazylii, owinąć w folię aluminiową i na ruszt, bardzo blisko ognia.
Rybka dosłownie po paru minutach jest gotowa, od strony ognia skórka chrupiąca.
Do tego polecam grzaneczkę natartą ząbkiem czosnku i piwo pszeniczne Właśnie spożyłam, mniam.
Natrzeć oliwą (zapobiega to przyklejaniu się skórki do folii) oraz przyprawami wg gustu, jak mam to daję przyprawę do ryb i pieprz, jak nie mam przyprawy gotowej, to sobie kombinuję
Do środka wycisnąć ząbek czosnku i też wsypać przyprawy. Dodać można odrobinę masła do brzuszka. Obłożyć paroma świeżymi listkami bazylii, owinąć w folię aluminiową i na ruszt, bardzo blisko ognia.
Rybka dosłownie po paru minutach jest gotowa, od strony ognia skórka chrupiąca.
Do tego polecam grzaneczkę natartą ząbkiem czosnku i piwo pszeniczne Właśnie spożyłam, mniam.
Comment