Kapusta pekińska z ziołami

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    Kapusta pekińska z ziołami

    Składniki:
    - kapusta pekińska
    - zioła świeże
    - sos vinegret

    Zioła dałam wszystkie, jakie miałam: mięta pieprzowa, oregano, majeranek, bazylia, koperek i melissa. Bez szczypioru - inne klimaty daje.
    Zioła najlepiej wrzucić całe listki, albo grubo posiekane.

    Sos vinegret pasuje i z czosnkiem i bez.

    Efekt: każda łyżka pobranej do paszczy kapusty smakuje inaczej, w zależności, jakie zielsko się na nią nawinęło. Wszystkie wymienione powyżej ładnie do siebie pasują, jak również i do pekinki. Polecam!

    Acha - ta wersja też świetnie smakuje z dodatkiem szynki dojrzewającej pokrojonej w cienkie plasterki a następnie w paski ok. 1,5 cm szerokości.
    Last edited by Marusia; 2007-06-07, 16:05.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



Przetwarzanie...
X