Składniki:
- kapusta pekińska
- zioła świeże
- sos vinegret
Zioła dałam wszystkie, jakie miałam: mięta pieprzowa, oregano, majeranek, bazylia, koperek i melissa. Bez szczypioru - inne klimaty daje.
Zioła najlepiej wrzucić całe listki, albo grubo posiekane.
Sos vinegret pasuje i z czosnkiem i bez.
Efekt: każda łyżka pobranej do paszczy kapusty smakuje inaczej, w zależności, jakie zielsko się na nią nawinęło. Wszystkie wymienione powyżej ładnie do siebie pasują, jak również i do pekinki. Polecam!
Acha - ta wersja też świetnie smakuje z dodatkiem szynki dojrzewającej pokrojonej w cienkie plasterki a następnie w paski ok. 1,5 cm szerokości.
- kapusta pekińska
- zioła świeże
- sos vinegret
Zioła dałam wszystkie, jakie miałam: mięta pieprzowa, oregano, majeranek, bazylia, koperek i melissa. Bez szczypioru - inne klimaty daje.
Zioła najlepiej wrzucić całe listki, albo grubo posiekane.
Sos vinegret pasuje i z czosnkiem i bez.
Efekt: każda łyżka pobranej do paszczy kapusty smakuje inaczej, w zależności, jakie zielsko się na nią nawinęło. Wszystkie wymienione powyżej ładnie do siebie pasują, jak również i do pekinki. Polecam!
Acha - ta wersja też świetnie smakuje z dodatkiem szynki dojrzewającej pokrojonej w cienkie plasterki a następnie w paski ok. 1,5 cm szerokości.