1 spora pierś kurczaka
3-4 czubate łyżeczki pasty Green Curry (najlepiej taka)
2 łyżki oleju
400 ml mleczka kokosowego
1 czerwona papryka
1 opakowanie makaronu ryżowego lub ryż jaśminowy
Kurczaka kroimy w paski, dodajemy 2 łyżeczki pasty Green Curry, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin lub na noc.
Po tym czasie kurczaka przyprawionego wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy jakieś 5 minut. Następnie wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy resztę pasty GC i w odkrytym naczyniu pozwalamy naszemu kokosowemu sosowi się zredukować do pożądanej konsystencji. 3 minuty przed końcem wrzucamy paprykę pokrojoną w paseczki.
Podajemy z oddzielnie ugotowanym makaronem ryżowym lub ryżem jaśminowym.
Tą porcją nakarmimy leciutko 3 osoby.
Smacznego
Lekki "niefiltr" bardzo wskazany
3-4 czubate łyżeczki pasty Green Curry (najlepiej taka)
2 łyżki oleju
400 ml mleczka kokosowego
1 czerwona papryka
1 opakowanie makaronu ryżowego lub ryż jaśminowy
Kurczaka kroimy w paski, dodajemy 2 łyżeczki pasty Green Curry, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin lub na noc.
Po tym czasie kurczaka przyprawionego wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy jakieś 5 minut. Następnie wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy resztę pasty GC i w odkrytym naczyniu pozwalamy naszemu kokosowemu sosowi się zredukować do pożądanej konsystencji. 3 minuty przed końcem wrzucamy paprykę pokrojoną w paseczki.
Podajemy z oddzielnie ugotowanym makaronem ryżowym lub ryżem jaśminowym.
Tą porcją nakarmimy leciutko 3 osoby.
Smacznego
Lekki "niefiltr" bardzo wskazany