Green Curry Chicken

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

    Green Curry Chicken

    1 spora pierś kurczaka
    3-4 czubate łyżeczki pasty Green Curry (najlepiej taka)
    2 łyżki oleju
    400 ml mleczka kokosowego
    1 czerwona papryka
    1 opakowanie makaronu ryżowego lub ryż jaśminowy

    Kurczaka kroimy w paski, dodajemy 2 łyżeczki pasty Green Curry, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin lub na noc.
    Po tym czasie kurczaka przyprawionego wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy jakieś 5 minut. Następnie wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy resztę pasty GC i w odkrytym naczyniu pozwalamy naszemu kokosowemu sosowi się zredukować do pożądanej konsystencji. 3 minuty przed końcem wrzucamy paprykę pokrojoną w paseczki.
    Podajemy z oddzielnie ugotowanym makaronem ryżowym lub ryżem jaśminowym.
    Tą porcją nakarmimy leciutko 3 osoby.

    Smacznego

    Lekki "niefiltr" bardzo wskazany
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Przetwarzanie...
X