Ja też uwielbiam bardzo ostre jedzenie :-) tylko większość sosów, które jadłem ma mocny smak octu, który mi bardzo przeszkadza. Znacie jakiś, który nie jest robiony na occie i ma min. 500 tys. SHU?
Ekstremalne ostrości
Collapse
X
-
Kwas octowy jest stosowany jako konserwant. Przecież zawartość takiej butelki to nie majonez, który używasz do świątecznej sałatki w całości. To MUSI trochę postać zanim się zużyje...
Swoją drogą... naprawdę wyczuwasz ocet w sosach powyżej 500 000?Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Znajdziesz, świeże lub suszone odmiany papryczek habanero i innych, widziałem gdzieś w specjalistycznym sklepie suszone habanero red savina a nawet carolina reaper która posiada półtorej bańki SHUMożna kupić również nasiona np. Naga Jolokia, wyhodować i raczyć się bez konserwantów.
Comment
-
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez supersklep; 2017-03-16, 12:57.
Comment
-
myślę, że nie ma nic lepszego niż po prostu świeże chilichoć zdarzyło mi się kilka razy, że po krojeniu takiego cuda założyłam szkła kontaktowe
myślałam, że zejdę.
Comment
-
Jest przepis ze świeżych chili też ,tylko przydatność jest krótsza. Z suszonych można w słoiczki nałożyć i 3 miesiące wytrzyma.Trzeba zalać od góry warstwą oliwy
Comment
-
Ja świeże podpiekałem krótko pod ostrym grillem. Harisa stała też długo, napewno ponad 3 miesiąceComment
-
Po prostu kupiłem w warzywniaku za rogiem. Nie doceniamy przedsiębiorczości naszych sklepikarzy
Comment
-
Napiszcie swoje przepisy na harisse , Mnie wydaje się że zwykły kminek lepiej zastąpić kminem rzymskim. Reszta bez zmian tzn czosnek, sól, kolendra, oliwa , chili. Bywa czasem w przepisach ocet winny i nasiona kopru włoskiego
Comment
-
Tak jak pisałem - opieczone papryczki oraz kmin, kolendra (nasiona), czosnek, sól i oliwa. Za każdym razem robiłem różne proporcje i okazało się, że wolę mocniej czosnkowaną i kminowaną.
To opiekanie papryczek wziąłem od jakiegoś brytolskiego celebryty patelni i nie był to J. OliverComment
Related Topics
Collapse
-
Kolejny browarek w bliskich okolicach Splitu odwiedziliśmy 17.08.2021. Do Kašteli Gomilica łatwo dojechać pociągiem. Z przystanku kolejowego udajemy się na północ, czyli w odwrotną stronę niż nad morze, po 100 m dochodzimy do głównej ulicy Ivana Pavla II i wzdłuż niej w lewo jeszcze 300...
-
Channel: Chorwacja
-
-
-
Piwo gotowe do oceny
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Nazwa może trochę nieadekwatna <trip> brzmi tak jakby było piwo z meskaliną i spotkanie z Quetzalcoatlem murowane.
Tabasco Coffee Stout 16,5 6
Potężna kawa i z chilli, cynamon, kardamon, mleczna krówka, w nucie dolnej kawa i likier pomarańczowy. Smak, niestety trochę...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-21, 11:34 -
-
Michelada pale ale 12 4,3
Tytułem wstępu, michelada to "moje zimne piwo" a w składzie ma być sól, tequila i tabasco. Dodatek soku pomidorowego to już Michelada con clamato albo Chavela. Dodatkowo do Chaveli używa się piwa jasnego, a do Michelady ciemnego.
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-21, 11:36 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment