Ekstremalne ostrości
Collapse
X
-
U Marusi i Slavoya miałem okazję raczyć się After Death i Possible Side Effects. Pierwszy ma ostrość optymalną, drugi wymaga odpoczynku co 2-3 plasterki sera posmarowane, yyy, sobą. I trzeba uważać, gdzie się łapy wkłada. Właśnie mija mi pieczenie nosa, a co mnie piekło w Piotrowicach, to nie będę wyszczególniał
Tak czy siak, mam ochotę zmierzyć się z czymś jeszcze ostrzejszym. Kusi mnie Jersey Death, 800.000 z hakiem plus, jak pisze Marcin, dobry smak. After Death i Effects są jednak dość octowe. Może jacyś warszawiacy szykują się do zamówienia z wrocławskiego sklepu? Taniej by wyszła przesyłka. A jeśli ktoś ma obawy, że nie wyczerpie swojego mordercy przed upływem terminu ważności, to chętnie przyjmę co łaska.
Comment
-
-
niedawno dostałem od mojej lepszej polowy Blair's Jersey Death i powiem że rzeczywiście jest smaczny - mało octowy (jezeli w ogóle) ale ostry totalnie, kropla starcza na zaostrzenie kilku łyzek musztardy w taki sposób ze jest to dość mocne a jednoczesnie smaczne - a usta palą potem przez godzinę
jadłem także sam na kawałku chleba i powiem ze to niesamowite uczucie trudne do opisania
co do sosów Marusi to prubowałem Possible Side Effects i też mi dał do wiwatu i tak serio to nie wiem który ostrzejszy - musiałbym mieć je obok siebie aby móc to stwierdzić
jak coś to zabiorę swojego sosa na zlot, bo wiem ze bedziem w jednym domku
pozdrawiam
piotry
Comment
-
-
masłochiści, normalnie...
nam wyszło zbyt ostre leczo i będziemy rozcieńczać pomidorami i papryką. he he...
a tak w ogóle bardzo ciekawy wątek. okazuje się, że wszystko można opisać naukowo, nawet pieczenie w język.veni, emi, bibi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziTak czy siak, mam ochotę zmierzyć się z czymś jeszcze ostrzejszym. Kusi mnie Jersey Death, 800.000 z hakiem plus, jak pisze Marcin, dobry smak. After Death i Effects są jednak dość octowe. Może jacyś warszawiacy szykują się do zamówienia z wrocławskiego sklepu? Taniej by wyszła przesyłka. A jeśli ktoś ma obawy, że nie wyczerpie swojego mordercy przed upływem terminu ważności, to chętnie przyjmę co łaska.
Chciałem sobie ostatnio kupić z 10 paczek chipsów ale jak zobaczyłem że zdrożały do ponad 10 zł odpusciłem sobieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Jersey Death nie ma aby 650.000? Powiem Ci, że to już jest przesada, mam Mega Death i to już ostro kopie po twarzy.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pół milijona. I to już wg mnie jest granica czucia jakiegokolwiek smaku potrawySurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Nie spodziewaj się jakiegokolwiek smaku, tylko bólu i zimnego potu w takim razieSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziZnacznie mniej przyjemne od konsumpcji pikantności jest pozbywanie się ich z organizmu.
Comment
-
-
Sposoby pomiaru ostrości, znalezione w sieci: http://www.focus.pl/newsy/zobacz/pub...tatorem-chili/
Comment
-
-
W knajpce "Mała Gruzja" w W-wie na Nowogrodzkiej można zakupić trochę regionalnych gruzińskich produktów. Zakupiłem ostrą pastę Ajika (Adzika). Jest naprawdę ostra, dobra i ma swój specyficzny smak, który nadaje jej oryginalności. Oprócz ostrych papryczek, drugi podstawowy składnik to kolendra. naprawdę polecam, mały słoiczek kosztuje 15 złGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment