Czy ktoś z Warszawy by się pisał na wspólne zamówienie z ostrej kuchni? Powyżej 200 zł wysyłka jest darmowa.
Ekstremalne ostrości
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś z Warszawy by się pisał na wspólne zamówienie z ostrej kuchni? Powyżej 200 zł wysyłka jest darmowa.
www.ostrakuchnia.pl
Właśnie zamówiłem kilka zanzajerków i pewnie jutro zapukają do drzwi.
Szkoda, że nigdzie w Warszawie nie można dostać żadnych ostrzejszych sosików. W Kuchniach Świata są sosy Mama Africa, ale one mają zaledwie 3000-4000 SHU, także żadna atrakcja dla mnie.
Ostatnio kupiłem z czystej ciekawości Tabasco Cayenne w Leclercu. To chyba była jakaś podróba, bo tak słabego sosu dawno już nie próbowałem.
A orientujesz się może, czy można dostać w stolicy ten najostrzejszy sos Tabasco Habanero ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś z Warszawy by się pisał na wspólne zamówienie z ostrej kuchni? Powyżej 200 zł wysyłka jest darmowa.
www.ostrakuchnia.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi...........
czy można dostać w stolicy ten najostrzejszy sos Tabasco Habanero ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziWstrzymaj się do jutra, jeśli możesz. Zastanowię się.
Comment
-
-
Panowie, a znacie kolegę z Czech?
http://www.youtube.com/watch?v=cGfjoGAcSUQ (tak od 6':35'', ok. 2/3 filmiku).
To jest twardziel.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Raz czy dwa razy kupiłem, ale właśnie ta marchewka z cebulką mnie odrzuciła, więcej tam tego napakowali niż papryczek. Ogólnie smak mi nie podszedł, wolę jalapeno w zwykłej zalewie, bez udziwnień. Choć teraz za łagodne mi się to wydaje, mniej więcej od tego czasu, gdy z braku chipotli zacząłem chrupać surowe chili (część osób miała okazję spróbować na ostatnim zlocie) i nic już nie jest takie jak dawniej, nawet chipotle.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika aMarcin Wyświetlenie odpowiedziChipotle też dobra rzecz, chociaż nie są bardzo ostre
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMacie poprzepalane gardła i języki Ja lubię ostre rzeczy, ale o chipotlach nigdy bym nie napisała, że są mało ostre
Comment
-
-
Z racji tego, że idzie wiosna wziąłem się za wysiew własnych papryczek. Dwa tygodnie temu wsadziłem nasiona czterech odmian: cyklon, purple jalapeno, ecuador purple i red habanero. Dzisiaj rano, ku uciesze, zauważyłem że nasionka wykiełkowały"Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedziZ racji tego, że idzie wiosna wziąłem się za wysiew własnych papryczek. Dwa tygodnie temu wsadziłem nasiona czterech odmian: cyklon, purple jalapeno, ecuador purple i red habanero. Dzisiaj rano, ku uciesze, zauważyłem że nasionka wykiełkowały
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedzi...Wyrosło jalapeno, pepperoni i chyba birds eye. Ale potem miałem spore zastrzeżenia do ostrości papryczek, a raczej jej braku.
Comment
-
Comment