Czy ktoś z Warszawy by się pisał na wspólne zamówienie z ostrej kuchni? Powyżej 200 zł wysyłka jest darmowa.
Ekstremalne ostrości
Collapse
X
-
Czy ktoś z Warszawy by się pisał na wspólne zamówienie z ostrej kuchni? Powyżej 200 zł wysyłka jest darmowa.
www.ostrakuchnia.pl
Właśnie zamówiłem kilka zanzajerków i pewnie jutro zapukają do drzwi.
Szkoda, że nigdzie w Warszawie nie można dostać żadnych ostrzejszych sosików. W Kuchniach Świata są sosy Mama Africa, ale one mają zaledwie 3000-4000 SHU, także żadna atrakcja dla mnie.
Ostatnio kupiłem z czystej ciekawości Tabasco Cayenne w Leclercu. To chyba była jakaś podróba, bo tak słabego sosu dawno już nie próbowałem.
A orientujesz się może, czy można dostać w stolicy ten najostrzejszy sos Tabasco Habanero ?Comment
-
www.ostrakuchnia.plComment
-
Panowie, a znacie kolegę z Czech?
http://www.youtube.com/watch?v=cGfjoGAcSUQ (tak od 6':35'', ok. 2/3 filmiku).
To jest twardziel.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Raz czy dwa razy kupiłem, ale właśnie ta marchewka z cebulką mnie odrzuciła, więcej tam tego napakowali niż papryczek. Ogólnie smak mi nie podszedł, wolę jalapeno w zwykłej zalewie, bez udziwnień. Choć teraz za łagodne mi się to wydaje, mniej więcej od tego czasu, gdy z braku chipotli zacząłem chrupać surowe chili (część osób miała okazję spróbować na ostatnim zlocie) i nic już nie jest takie jak dawniej, nawet chipotle.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Z racji tego, że idzie wiosna wziąłem się za wysiew własnych papryczek. Dwa tygodnie temu wsadziłem nasiona czterech odmian: cyklon, purple jalapeno, ecuador purple i red habanero. Dzisiaj rano, ku uciesze, zauważyłem że nasionka wykiełkowałyComment
-
W tamtym roku to przerabiałem. Habanero mi nie wyrosło. Wyrosło jalapeno, pepperoni i chyba birds eye. Ale potem miałem spore zastrzeżenia do ostrości papryczek, a raczej jej braku.Comment
-
Ciekawy temat do przemyśleń, a jak się ktoś na tym zna , to przecież może przeciąć te przemyślenia swoją wiedzą. Papryczki ostre są dużo droższe niż nasze rodzime łagodne. Wygląda na to, że jakby można było u nas tak łatwo wyprodukować papryczki ostre, to papryki ostre byłyby naszej produkcji, a tak to produkujemy tylko o wiele tańsze papryki łagodne, a ostre sprowadzamy. Paprykę , którą się bardziej opłaca produkować, czyli ostrą (są nawet kilka razy droższe niż łagodne), sprowadzamy z Węgier, Hiszpanii, Tajlandii itd. Chyba , że tu wchodzą jakieś preferencje, dotacje itd.Comment