Ja też uwielbiam bardzo ostre jedzenie :-) tylko większość sosów, które jadłem ma mocny smak octu, który mi bardzo przeszkadza. Znacie jakiś, który nie jest robiony na occie i ma min. 500 tys. SHU?
Ekstremalne ostrości
Collapse
X
-
Kwas octowy jest stosowany jako konserwant. Przecież zawartość takiej butelki to nie majonez, który używasz do świątecznej sałatki w całości. To MUSI trochę postać zanim się zużyje...
Swoją drogą... naprawdę wyczuwasz ocet w sosach powyżej 500 000?Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Znajdziesz, świeże lub suszone odmiany papryczek habanero i innych, widziałem gdzieś w specjalistycznym sklepie suszone habanero red savina a nawet carolina reaper która posiada półtorej bańki SHU Można kupić również nasiona np. Naga Jolokia, wyhodować i raczyć się bez konserwantów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep Wyświetlenie odpowiedziMoże wiecie w jakich sklepach można dostać suszone papryczki ostre? Potrzebne mi do harrisy
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziLast edited by supersklep; 2017-03-16, 12:57.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep Wyświetlenie odpowiedziJest przepis ze świeżych chili też ,tylko przydatność jest krótsza. Z suszonych można w słoiczki nałożyć i 3 miesiące wytrzyma.Trzeba zalać od góry warstwą oliwy
Comment
-
-
Tak jak pisałem - opieczone papryczki oraz kmin, kolendra (nasiona), czosnek, sól i oliwa. Za każdym razem robiłem różne proporcje i okazało się, że wolę mocniej czosnkowaną i kminowaną.
To opiekanie papryczek wziąłem od jakiegoś brytolskiego celebryty patelni i nie był to J. Oliver
Comment
-
Comment