Ekstremalne ostrości

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • supersklep
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.01
    • 982

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
    Tak jak pisałem - opieczone papryczki oraz kmin, kolendra (nasiona), czosnek, sól i oliwa. Za każdym razem robiłem różne proporcje i okazało się, że wolę mocniej czosnkowaną i kminowaną.

    To opiekanie papryczek wziąłem od jakiegoś brytolskiego celebryty patelni i nie był to J. Oliver
    Jak dokładnie wygląda to opiekanie? bez oleju?


    Comment

    • leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

      Wysoka temperatura. Piec w całości do momentu kiedy zaczyna brązowieć któryś fragment skórki. Wydaje mi się, że to były 3-4 minuty. Potem oczyścić z nasion.

      Comment

      • supersklep
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.01
        • 982

        Ciekawe dlaczego trzeba papryczki parzyć w wodzie lub opiekać ? Pewnie chodzi o dłuższą przydatność pasty do spożycia albo smak . Czy można zrobić harrise z surowych i nie potraktowanych temperaturą ?


        Comment

        • yavo
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          🥛🥛🥛🥛
          • 2009.03
          • 910

          Tymczasem z zasadzonych 11 lutego nasion Explosive Ember, Little Elf i Habanero White coś pierwszego dzisiaj nieśmiało zawitało na świecie.

          A tak wyglądała zeszłoroczna hodowla.
          Attached Files

          Comment

          Przetwarzanie...
          X