Znalezione w sieci, nie wypróbowane:
Gnieźnieński budyń z piwa
Składniki:
- 2 szklanki piwa
- 2 szklanki wody
- szklanka wina z jabłek
- sok z cytryny
- 250 g cukru
- 25 g żelatyny
- szklanka bitej śmietanki
Przygotowanie:
Piwo, wodę i sok z cytryny zagotowujemy z cukrem, przecedzamy przez sito. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i wlewamy do szklanej salaterki. Gdy budyń stężeje, nakładamy na wierzch bitą śmietanę.
Gnieźnieński budyń z piwa
Składniki:
- 2 szklanki piwa
- 2 szklanki wody
- szklanka wina z jabłek
- sok z cytryny
- 250 g cukru
- 25 g żelatyny
- szklanka bitej śmietanki
Przygotowanie:
Piwo, wodę i sok z cytryny zagotowujemy z cukrem, przecedzamy przez sito. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i wlewamy do szklanej salaterki. Gdy budyń stężeje, nakładamy na wierzch bitą śmietanę.
Comment