Papryka "sanatoryjna" - przepis z serwisu CinCin

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    Papryka "sanatoryjna" - przepis z serwisu CinCin

    Zakochałam się w tej sałatce, zrobiłam też w wersji pasteryzowanej.
    Przepis wklejam tak, jak jest podany na serwisie cinCin, przy czym robiłam też wersję z octem winnym, wymieniałam olej na oliwę i wszystkie wersję są super, o ile ktoś lubi paprykę i czosnek Acha, ja daję dwa razy więcej czosnku na taką ilość, a paprykę kroję w mniejsze kawałki.

    "4 kg papryki mięsistej (ładnie wyglądają kolorowe)
    1 duuuuuuuza glowka czosnku
    8 dkg soli
    1 szklanka octu 10%
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju slonecznikowego

    Paprykę pokroic w paski , pokroic w plasterki czosnek wymieszac z solą i odstawic na 4 godz. Po czterech godzinach wlać ocet, olej, wsypac cukier, wymieszac i pozostawić też na 4 godz. Nastepnie włozyć do słoików wlewając na konńcu sos, który się wytworzy."
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



Przetwarzanie...
X