Zakochałam się w tej sałatce, zrobiłam też w wersji pasteryzowanej.
Przepis wklejam tak, jak jest podany na serwisie cinCin, przy czym robiłam też wersję z octem winnym, wymieniałam olej na oliwę i wszystkie wersję są super, o ile ktoś lubi paprykę i czosnek Acha, ja daję dwa razy więcej czosnku na taką ilość, a paprykę kroję w mniejsze kawałki.
"4 kg papryki mięsistej (ładnie wyglądają kolorowe)
1 duuuuuuuza glowka czosnku
8 dkg soli
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju slonecznikowego
Paprykę pokroic w paski , pokroic w plasterki czosnek wymieszac z solą i odstawic na 4 godz. Po czterech godzinach wlać ocet, olej, wsypac cukier, wymieszac i pozostawić też na 4 godz. Nastepnie włozyć do słoików wlewając na konńcu sos, który się wytworzy."
Przepis wklejam tak, jak jest podany na serwisie cinCin, przy czym robiłam też wersję z octem winnym, wymieniałam olej na oliwę i wszystkie wersję są super, o ile ktoś lubi paprykę i czosnek Acha, ja daję dwa razy więcej czosnku na taką ilość, a paprykę kroję w mniejsze kawałki.
"4 kg papryki mięsistej (ładnie wyglądają kolorowe)
1 duuuuuuuza glowka czosnku
8 dkg soli
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju slonecznikowego
Paprykę pokroic w paski , pokroic w plasterki czosnek wymieszac z solą i odstawic na 4 godz. Po czterech godzinach wlać ocet, olej, wsypac cukier, wymieszac i pozostawić też na 4 godz. Nastepnie włozyć do słoików wlewając na konńcu sos, który się wytworzy."