Polski a'la Sambal

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

    #31
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Brakuje tobie oliwy/oleju/tłuszczu w innych potrawach? Mnie nie.
    A jakie inne oliwy/oleje/tłuszcz ja mam w innych potrawach ?

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • Latarnik
      Najlepsza NEIPA swiata - przepis
      Latarnik
      Jeśli ktoś z Was zdecyduje się wykorzystać ten przepis, będzie miał okazje napić się najlepszej NEIPy na świecie.
      Przepis zamieszczony w necie, autor podany, wszystko lege artis:


      Tree House Brewing Company: Julius clone


      (5 gallons/19 L, all-grain)
      ...
      2022-03-19, 22:31
    • Flino
      Jak czytać przepis ?
      Flino
      Witam mam pytanko jak czytać przepisy na piwo? Tu przykładowy przepis na miodowe:
      1. Składniki:
      • pilzeński Litovel 4,25 kg;
      • monachijski Litovel 0,9 kg;
      • karmel jasny 0,5 kg
      • caraaroma 0,35;
      • chmiel Marynka granulat 40 g;
      • chmiel Lubelski granulat 25 g;
      • miód gryczany, naturalny 1,3kg.
      2....
      2021-11-17, 10:49
    • krakra8888
      Przepis IPA na pierwszy zacier
      krakra8888
      Witam, wszystkich. Chciałem się zapytać czy coś wyjdzie z tego przepisu który przygotowałem i posiadam surowce jak w zestawieniu, robiłem już brewkity ale chcę spróbować zacierania, wszystkie surowce i sprzęt mam ponieważ robię również wino tak że sprzęt jest tyle że po przestudiowaniu...
      2018-04-20, 12:33
    • artoszek
      Przepis na inauguracje nowego browaru
      artoszek
      Cześć.

      Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...

      Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
      2019-01-10, 11:33
    • pebejot
      Bułgaria, Płowdiw, Iztoczen 69, Piwowarnica FRIK&S
      pebejot
      Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
      Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
      Z dworca kolejowego...
      2024-09-07, 15:07
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...