60 dkg frankfurterek
2 szklanki jasnego piwa
2 łyżeczki rozmarynu
3 ząbki czosnku
łyżeczka ostrej papryki
sól
łyżka oliwy
3-4 łyżki kwaśnej śmietany
Kiełbaski ponacinać, upiec na chrupiąco w piekarniku. Odsączyć z tłuszczu. Przełożyć do słowików. Na oliwie podsmażyć drobno pokrojony czosnek, dodać rozmaryn, paprykę, wlać piwo, posolić. Podgrzać, ale nie gotować. Zalać piwem kiełbaski, zakręcić słoik. Ostawić na 2-3 dni.
Następnie odcedzić z marynaty. Podawać z dipem zrobionym ze śmietany i kilku łyżek piwnej marynaty.
2 szklanki jasnego piwa
2 łyżeczki rozmarynu
3 ząbki czosnku
łyżeczka ostrej papryki
sól
łyżka oliwy
3-4 łyżki kwaśnej śmietany
Kiełbaski ponacinać, upiec na chrupiąco w piekarniku. Odsączyć z tłuszczu. Przełożyć do słowików. Na oliwie podsmażyć drobno pokrojony czosnek, dodać rozmaryn, paprykę, wlać piwo, posolić. Podgrzać, ale nie gotować. Zalać piwem kiełbaski, zakręcić słoik. Ostawić na 2-3 dni.
Następnie odcedzić z marynaty. Podawać z dipem zrobionym ze śmietany i kilku łyżek piwnej marynaty.
Comment