Schab w sosie czosnkowo-serowym z pieczarkami

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9224

    #1

    Schab w sosie czosnkowo-serowym z pieczarkami

    I znów ciekawa potrawa na bazie schabu. Przepis jest dla 4 osób

    Składniki:
    - 4 kotlety schabowe bez kości;
    - 25 dag małych pieczarek;
    - 10 dag żółtego sera;
    - 4 ząbki czosnku;
    - 2 szklanki bulionu (najlepiej grzybowego);
    - pół szklanki gęstej śmietanki (ja użyłem 18*);
    - mąka;
    - kilka łyżek oleju;
    - sól, pieprz;
    - posiekana zielenina (natla pietruszki, szczypiorek itp)

    Przepis:
    - rozbite kotlety oprószyć solą, pieprzem, obtoczyć w mące, smażyć z obu stron, przełożyć do rondla:
    - zalać bulionem, dusić:
    - w tym czasie pieczarki pokroić w plasterki, rozgnieść czosnek;
    - dodać do schabu, wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 1 godziny;
    - miękki schab wyjmujemy z rondla, sos zabielamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem,
    - dodajemy do ciepłego sosu starty żółty ser;
    - posajemy schab z ziemniekami lub ryżem, posypujemy zieleniną:
    - popijamy dobrym niekoncernowym piwem;

    SMACZNEGO
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • wesolykombajnista
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.03
    • 7

    #2
    Ciekawy ten przepis. Skąd go masz ?
    Będę go musiał kiedyś wypróbować.
    Przyjazny Katalog Stron

    Comment

    • Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9224

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wesolykombajnista
      Ciekawy ten przepis. Skąd go masz ?
      Będę go musiał kiedyś wypróbować.
      Jak to skąd? Z kontowni
      smacznego
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • dadek
        Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
        dadek
        Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
        2024-11-19, 04:20
      • pebejot
        Austria, Graz, Weblinger Str. 10, Sudhaus Brauerei & Restaurant
        pebejot
        Chyba pierwszy browar restauracyjny w stolicy Styrii, otwarty w 2018 roku.
        Obiekt zlokalizowany jest z dala od centrum Grazu w okolicy centrów handlowych.
        250 metrów od browaru znajduje się stacja kolejowa Graz Webling, skąd odjeżdżają pociągi podmiejskie prywatnego operatora GKB...
        2024-06-06, 10:51
      • heckler
        Gliwice, Stefana Wyszyńskiego 14C, Miedziana-craft beer&chill
        heckler
        Od stycznia Gliwice mogą pochwalić się nowym browarem, lub browarkiem, gdyż nie wiem czy to nie najmniejszy legalnie działający browar w naszym kraju. Jeżeli się mylę to sorki i proszę o sprostowanie.
        Sprzęt to warzelnia o pojemności, tylko 200 l, a tanki są tylko dwa i maja
        ...
        2023-03-31, 07:24
      • kosher
        Mielnik, Brzeska 118, Restauracja Nowa Wczasowa
        kosher
        Jedyna czynna knajpa w Mielniku poza okresem wakacyjnym. Byłem przejazdem w pierwszej połowie czerwca.
        Restauracja która trąci w wystroju PRLem. Wziąłem ziemniaki+schabowy nadziewany pieczarkami i serem+surówka. Mocna klasyka, na tłusto i bez przybrania, ale nawet smacznie. Sympatyczna...
        2022-07-19, 15:04
      • Ahumba
        Schab po węgiersku
        Ahumba
        Dziś mało miejsca w kuchni przez gotowanie piwa, więc znalazłem jednogarnkową potrawę.
        Okazała się bardzo smaczna.
        składniki:
        - 4 kawałki schabu;
        - 2 cebule;
        - 2 pomidory;
        - 3 g kminku mielonego
        - 10 g mielonej papryki;
        - papryka zielona;...
        2007-10-06, 15:11
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...