Schab w sosie czosnkowo-serowym z pieczarkami

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9071

    Schab w sosie czosnkowo-serowym z pieczarkami

    I znów ciekawa potrawa na bazie schabu. Przepis jest dla 4 osób

    Składniki:
    - 4 kotlety schabowe bez kości;
    - 25 dag małych pieczarek;
    - 10 dag żółtego sera;
    - 4 ząbki czosnku;
    - 2 szklanki bulionu (najlepiej grzybowego);
    - pół szklanki gęstej śmietanki (ja użyłem 18*);
    - mąka;
    - kilka łyżek oleju;
    - sól, pieprz;
    - posiekana zielenina (natla pietruszki, szczypiorek itp)

    Przepis:
    - rozbite kotlety oprószyć solą, pieprzem, obtoczyć w mące, smażyć z obu stron, przełożyć do rondla:
    - zalać bulionem, dusić:
    - w tym czasie pieczarki pokroić w plasterki, rozgnieść czosnek;
    - dodać do schabu, wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 1 godziny;
    - miękki schab wyjmujemy z rondla, sos zabielamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem,
    - dodajemy do ciepłego sosu starty żółty ser;
    - posajemy schab z ziemniekami lub ryżem, posypujemy zieleniną:
    - popijamy dobrym niekoncernowym piwem;

    SMACZNEGO
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • wesolykombajnista
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.03
    • 7

    #2
    Ciekawy ten przepis. Skąd go masz ?
    Będę go musiał kiedyś wypróbować.
    Przyjazny Katalog Stron

    Comment

    • Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9071

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wesolykombajnista Wyświetlenie odpowiedzi
      Ciekawy ten przepis. Skąd go masz ?
      Będę go musiał kiedyś wypróbować.
      Jak to skąd? Z kontowni
      smacznego
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

      Comment

      Przetwarzanie...
      X