Otrzymałem pewien francuski specjał (ślimaki) w puszce i mam zamiar go skonsumować. Niestety nie weim jak go przyrządzić
Przepis na etykiecie jest w języku francuskim. Gdyby znalazł się jakiś forumowicz, który przetłumaczyłby mi poniższy tekst byłbym wdzięczny
:
"Egoutter les escargots, les placer dans des coquilles vides, ajouter la garniture (voir suggestion de recette ci- dessous), les passer 7 a 8 minutes a four tres chaud. Lorsque le beurre fremit, servir et deguster immediatement."
Przepis chyba nie jest skomplikowany, ale francuski dla mnie jest skomplikowany sam w sobie. Wiem jedynie, że trzeba coś z tym robić przez 7-8 minut (pewnie podgrzewać).
Chciałbym spróbowac tego czeoś, ale bez pomocy się do tego nie zabiorę.
POMOCY!!!

Przepis na etykiecie jest w języku francuskim. Gdyby znalazł się jakiś forumowicz, który przetłumaczyłby mi poniższy tekst byłbym wdzięczny

"Egoutter les escargots, les placer dans des coquilles vides, ajouter la garniture (voir suggestion de recette ci- dessous), les passer 7 a 8 minutes a four tres chaud. Lorsque le beurre fremit, servir et deguster immediatement."
Przepis chyba nie jest skomplikowany, ale francuski dla mnie jest skomplikowany sam w sobie. Wiem jedynie, że trzeba coś z tym robić przez 7-8 minut (pewnie podgrzewać).
Chciałbym spróbowac tego czeoś, ale bez pomocy się do tego nie zabiorę.
POMOCY!!!

Comment