Otrzymałem pewien francuski specjał (ślimaki) w puszce i mam zamiar go skonsumować. Niestety nie weim jak go przyrządzić
Przepis na etykiecie jest w języku francuskim. Gdyby znalazł się jakiś forumowicz, który przetłumaczyłby mi poniższy tekst byłbym wdzięczny:
"Egoutter les escargots, les placer dans des coquilles vides, ajouter la garniture (voir suggestion de recette ci- dessous), les passer 7 a 8 minutes a four tres chaud. Lorsque le beurre fremit, servir et deguster immediatement."
Przepis chyba nie jest skomplikowany, ale francuski dla mnie jest skomplikowany sam w sobie. Wiem jedynie, że trzeba coś z tym robić przez 7-8 minut (pewnie podgrzewać).
Chciałbym spróbowac tego czeoś, ale bez pomocy się do tego nie zabiorę.
POMOCY!!!
Przepis na etykiecie jest w języku francuskim. Gdyby znalazł się jakiś forumowicz, który przetłumaczyłby mi poniższy tekst byłbym wdzięczny:
"Egoutter les escargots, les placer dans des coquilles vides, ajouter la garniture (voir suggestion de recette ci- dessous), les passer 7 a 8 minutes a four tres chaud. Lorsque le beurre fremit, servir et deguster immediatement."
Przepis chyba nie jest skomplikowany, ale francuski dla mnie jest skomplikowany sam w sobie. Wiem jedynie, że trzeba coś z tym robić przez 7-8 minut (pewnie podgrzewać).
Chciałbym spróbowac tego czeoś, ale bez pomocy się do tego nie zabiorę.
POMOCY!!!
Comment