Chyba nie było więc dam przepis. Właśnie się gotują.
1 kg flaków wołowych/wieprzowych
2 szklanki sosu pomidorowego
100 g surowego, wędzonego boczku
1 cebula
2 marchewki
4 gałązki selera naciowego
1 szklanka białego wina
2 ząbki czosnku
1 pęczek natki pietruszki
1 litr bulionu wołowego
sól, pieprz
wlać oliwę do garnka, włożyć pocięty w kostkę boczek i podsmażyć go.
dodać cebulę posiekaną w kostkę, posiekany (z liśćmi) seler, pociętą w paski marchewkę, czosnek i chwilę dusić (aż warzywa zmiękną).
dodać flaki, posolić, popieprzyć, dokładnie wymieszać i dusić 2-3 minuty.
wlać wino, bulion i gotować 1 godzinę.
dodać pomidory, natkę pietruszki i gotować 1 godzinę.
w razie potrzeby dolewać bulionu.
1 kg flaków wołowych/wieprzowych
2 szklanki sosu pomidorowego
100 g surowego, wędzonego boczku
1 cebula
2 marchewki
4 gałązki selera naciowego
1 szklanka białego wina
2 ząbki czosnku
1 pęczek natki pietruszki
1 litr bulionu wołowego
sól, pieprz
wlać oliwę do garnka, włożyć pocięty w kostkę boczek i podsmażyć go.
dodać cebulę posiekaną w kostkę, posiekany (z liśćmi) seler, pociętą w paski marchewkę, czosnek i chwilę dusić (aż warzywa zmiękną).
dodać flaki, posolić, popieprzyć, dokładnie wymieszać i dusić 2-3 minuty.
wlać wino, bulion i gotować 1 godzinę.
dodać pomidory, natkę pietruszki i gotować 1 godzinę.
w razie potrzeby dolewać bulionu.
Comment