Produkcja sera zgliwiałego
Collapse
X
-
Wolę jednak proces z sodą gdzie mogę sam decydować o wielkości aromatu, jak to mówią co za dużo to niezdrowo.
Mam nadzieję, że smak choć po części wynagrodzi te odory przy smażeniu.
P.S. Całe szczęście, że nikt mnie nie odwiedził bo umarł bym ze wstyduComment
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
A dajecie te jajka na końcu, jak radził Makłowcz? Robiłam ze dwa razy taki ser, ale bez jajek - było dobre, ale nie porywające - teraz ciekawam nowego sposobu.
Ser stoi parę dni, gliwieje aż miło, muchy nad nim latają (nad gazą!) - baaardzo apetyczne...Comment
-
Dziś znów waliło smażonym zgliwiałym, psu się podobało żonie jakby mniej ale dała rady - albo nie mogła mówić od zapaszków . Potrzymałem chudy ser około tygodnia w ciepłym już dawał znać o sobie więc dziś usmażyłem z solą i kminkiem. Wyszedł fajny jeszcze klika dni na dojrzewanie i będzie gites rarytas do piwa.Comment
Comment