Składniki
1 kg prawdziwków
4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
łyżka octu balsamicznego
pęczek natki pietruszki
po 1/2 pęczka rozmarynu, szałwii, tymianku
3 łyżki masła
sól, pieprz
Etapy przygotowania
Grzyby oczyścić, opłukać i osuszyć. Odciąć trzonki. Duże kapelusze przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości.
Czosnek obrać, drobno posiekać. Zioła opłukać, osuszyć, poszatkować.
Czosnek i zioła rozetrzeć z oliwą i octem, dodać prawdziwki, doprawić, dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym maśle, aż będą miękkie (około 20 minut).
1 kg prawdziwków
4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
łyżka octu balsamicznego
pęczek natki pietruszki
po 1/2 pęczka rozmarynu, szałwii, tymianku
3 łyżki masła
sól, pieprz
Etapy przygotowania
Grzyby oczyścić, opłukać i osuszyć. Odciąć trzonki. Duże kapelusze przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości.
Czosnek obrać, drobno posiekać. Zioła opłukać, osuszyć, poszatkować.
Czosnek i zioła rozetrzeć z oliwą i octem, dodać prawdziwki, doprawić, dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym maśle, aż będą miękkie (około 20 minut).
Comment