Prawdziwki w ziołach

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    Prawdziwki w ziołach

    Składniki
    1 kg prawdziwków
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy
    łyżka octu balsamicznego
    pęczek natki pietruszki
    po 1/2 pęczka rozmarynu, szałwii, tymianku
    3 łyżki masła
    sól, pieprz
    Etapy przygotowania

    Grzyby oczyścić, opłukać i osuszyć. Odciąć trzonki. Duże kapelusze przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości.

    Czosnek obrać, drobno posiekać. Zioła opłukać, osuszyć, poszatkować.

    Czosnek i zioła rozetrzeć z oliwą i octem, dodać prawdziwki, doprawić, dokładnie wymieszać.

    Smażyć na rozgrzanym maśle, aż będą miękkie (około 20 minut).
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)
  • pirackamuza
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1908

    #2
    Super!
    Ale jak dla mnie - szkoda prawdziwego smaku prawdziwków. Ten przepis zastosowałbym dla kozaków lub czarnych łebków.
    Kombinowałem z prawdziwkami na wiele sposobów. To tak, jak z rydzami - najlepsze są duszono-smażone na masełku bez żadnych dodatków prócz odrobiny soli.
    Ale - oczywiście - to moja subiektywna opinia
    Toruń przeprasza za Radio Maryja
    www.bobofruty.pl

    Comment

    • granat862
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.12
      • 945

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
      To tak, jak z rydzami - najlepsze są duszono-smażone na masełku bez żadnych dodatków prócz odrobiny soli.
      Ale - oczywiście - to moja subiektywna opinia
      Zgadzam się z tobą, prawdziwki są już same w sobie szlachetne w smaku
      Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
        szkoda prawdziwego smaku prawdziwków.

        aaa tam szkoda, nastepnym razem będą na inny sposób. Najlepiej wogóle nie zjadać, bo tak ładnie wyglądają.


        Jutro nastepne grzybobranie.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • ANDZIAB
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2008.07
          • 4

          #5
          uwielbiam grzyby. muszę wypróbować
          kliknij na pogratuluj parze:

          http://slubowisko.pl/users/view/ANDZIAB_ID

          będę wdzięczna

          Comment

          Przetwarzanie...
          X