Dania z szybkowaru.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

    #16
    Moi rodzice używali szybkowaru.
    Mi się kojaży używanie szybkowaru coś jak koncerny warzą piwo-po co warzyć 30min, jak można 10min.
    Pozdrawiam Cię !!!!

    Comment

    • Makaron
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 2107

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
      Moi rodzice używali szybkowaru.
      Mi się kojaży używanie szybkowaru coś jak koncerny warzą piwo-po co warzyć 30min, jak można 10min.
      Szybkosc gotowania jest jedna ,ale nie jedyna zaleta.
      "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

      Comment

      • Makaron
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 2107

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
        Odgrzewany, mrożony, odgrzewany, mrożony. I tak najlepiej przez trzy dni.

        Brakuje wina w przepisie.
        Zgodze sie ,ze kilkunastokrotnie odgrzewany bigos jest duzo lepszy. Ale na taki bigos sobie moge pozwolic na swieta, bo na codzien niestety nie mam dosyc czasu na gotowanie bigosu. Metoda tradycyjna trzeba spedzic przynajmniej kilka godzin przy garach. Dlatego bigos jest bardzo zadko u mnie na stole. A wersja szybkowarowa pozowli mi jesc tradycyjne polska potrawe czesciej.

        U mnie w rodzinie nikt nie dodawal wina do bigosu.
        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedzi
          U mnie w rodzinie nikt nie dodawal wina do bigosu.
          Spróbuj, czerwone. Dodaje tego czegoś, pół szklanki starczy.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • Makaron
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.08
            • 2107

            #20
            Zupa soczewicowa.

            Sklad:
            Polowka kurczaka
            wloszczyzna
            szklanka soczewicy czerwonej
            4 ziemniaki
            przyprawy.
            Mala puszeczka koncentratu pomidorowego.

            Marchewke i pietruszke kroimy w gruba kostke. Reszta w calosci. Myjemy pocwiarowanego kurczaka. Calosc wrzucamy do szybkowaru z lisciem laurowym, zielem angielskim i woda. Gotujemy okolo 10 minut po uzyskaniu odpowiedniego cisnenia. Gotujemy jak rosol. Wybieramy wloszczyzne oprocz pietruszki i marchewki, mieso. Wrzucamy soczewice i pokrojone ziemniaki, doprawiamy sola pieprzem, koncentratem pomidorowym. Zamykamy szybkowar i gotujemy kolejne 10 minut. Gotowe.
            "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

            Comment

            Przetwarzanie...
            X