125 g masła
1 Camembert (są też przepisy z dwoma kostkami, ja dałam jedną i jest git)
twaróg biały (ja dałam kostkę, ale można mniej - tak, by się łatwo rozsmarowywało)
papryka ostra, kminek, soł, pieprz
cebula
Masło, camembert i twaróg wymieszać na jednolita masę. Doprawić do smaku ostrą papryką, kminkiem, pieprzem i solą.
Z masy wilgotną łyżką uformować owalne gałki układając je na liściu sałaty. Udekorować
krążkami cebuli.
Doskonałe smarowidło na chleb. Na Bawarii obowiązkowo z preclem.
1 Camembert (są też przepisy z dwoma kostkami, ja dałam jedną i jest git)
twaróg biały (ja dałam kostkę, ale można mniej - tak, by się łatwo rozsmarowywało)
papryka ostra, kminek, soł, pieprz
cebula
Masło, camembert i twaróg wymieszać na jednolita masę. Doprawić do smaku ostrą papryką, kminkiem, pieprzem i solą.
Z masy wilgotną łyżką uformować owalne gałki układając je na liściu sałaty. Udekorować
krążkami cebuli.
Doskonałe smarowidło na chleb. Na Bawarii obowiązkowo z preclem.
Comment