Na innym forum (paintball'woym ) został poruszony temat wspomnianego owocu. Ktoś może z nim eksperymentował? Nie powiem, że mocno mnie zainteresował w kwestii ostrych potraw czy ciemnych piw. Dwa linkacze:
Synsepal - cudowny owoc
Collapse
X
-
Synsepal - cudowny owoc
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Tagi: brak
-
-
Było o tym owocu w jakimś programie na TRAVEL. Pokazywali japońską kawiarnię specjalizującą się w nieznośnie kwaśnych ciastach, które stają słodkie po 2 minutowym żuciu tego owocu. Efekt ponoć utrzymuje się przed godzinę (cytryny można jeść jak pomarańcze) .Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Ha! A to może być ciekawy eksperymentSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
można już kupić
na Allegro jest z tym aukcja... trzeba tam szukać Synsepal, Miracle Fruit albo Magiczny Owoc... przeszukałem neta i najtaniej jest tutaj:
[Admin: usunięto odnośnik do aukcji, post trąci autoreklamą]
próbowałem tego i musze powiedzieć że wrażenia są mega, a zabawa jeszcze lepsza;]
pozdro
------------------------------
syknij banie zmienisz zdanie!Last edited by ART; 2009-04-06, 23:54.pije dużo, ale za to często...
Comment
-
-
Wybacz ograniczone zaufanie, to nic osobistego, taki już mam stosunek do pierwszopostowców, jeśli zamieszczają od razu odnośniki do sklepów, aukcji, czy też innych witryn. Proponuję najpierw wypełnić profil, przedstawić się, poudzielać się w tematach piwnych (tak, to temat przewodni BrowarBizu ) a potem polecać różne sprawy.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedziByło o tym owocu w jakimś programie na TRAVEL. Pokazywali japońską kawiarnię specjalizującą się w nieznośnie kwaśnych ciastach, które stają słodkie po 2 minutowym żuciu tego owocu. Efekt ponoć utrzymuje się przed godzinę (cytryny można jeść jak pomarańcze) .
Dajcie znać, jak znajdziecie owoc, po którym wczorajsze kartofle będą smakowały jak golonka z chrzanem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziDajcie znać, jak znajdziecie owoc, po którym wczorajsze kartofle będą smakowały jak golonka z chrzanem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziDajcie znać, jak znajdziecie owoc, po którym wczorajsze kartofle będą smakowały jak golonka z chrzanem.
Last edited by becik; 2009-04-07, 20:30.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzisądzę że to będzie durian, może niekoniecznie jak golonka ale...
http://www.antoranz.net/CURIOSA/ZBIO...018_durian.HTM
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziA tak serio: widziałeś gdzieś w polskim sklepie duriana? Chętnie bym spróbował.
Ponoć to niezły afrodyzjak. W Polsce jeszcze nie spotkałem.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziZ durianem miałem "styczność" jedynie na programie discovery, gdzie prowadzący o mało nie zwymiotował przy próbie jego zjedzenia
Ponoć to niezły afrodyzjak. W Polsce jeszcze nie spotkałem.
Ponoś duriany bardzo szybko się psują, więc ich eksport jest znacząco utrudniony. Ale z drugiej strony, podobno w Niemczech czasami bywają. Tak słyszałem.
Comment
-
Comment