Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav
Wyświetlenie odpowiedzi
Koncerniak może być lepszy niż z małozakładowy...
Collapse
X
-
Jak już wydzielono temat o keczupach, to przypomnę jak kiedys w radio powiedziano, że pewna firma wypuściła na rynek biały keczup, bo cos się pochrzaniło i nie dodali barwnika.
Tanie keczupy robione są z soi i z pomidorami mają mało wspólnego.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mluk Wyświetlenie odpowiedziTak. Włocławek, to jest to!W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziJeśli jesteśmy na forum piwnym i temacie keczupowym to polecam produkty czeskiej firmy Kand z miejscowości Dobruška blisko Nachodu.
Comment
-
-
Fajny temat mnie ominął Do niedawna wiernym fanem byłem Włocławka do czasu, aż pojawił się w Trójmieście "Krzepki Radek" z Rybaka.Rewelacja!
Comment
-
-
Krzepki Radek z Milanówka rządzi
Całe szczęście mam go pod nosem w Le ClerkuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziDo wędlin wolę musztardę lub ajwar.MM961
4:-)
Comment
-
-
Jakoś wyrosłem z keczupu. Dawniej pożerałem go sporo, ale teraz tak jak e-prezes wolę musztardę (najlepiej z Dijon), i to zasadniczo tylko do jajek na twardo, serów i gotowanych kielbasek. Keczup w domu zjada głównie dziecko. Kiedyś używałem też sporo sambal olka, ale teraz w sklepach można kupić tylko jakieś podłe gatunki zrobione dla Polaków, czyli nieostre, więc już nie kupuję...
W temacie keczupu przypomniał mi się stary dowcip - zacytuję jako komentarz, choć nie wiem czy nie powinien znaleźć się w innym dziale.
Lata '80-te, student pyta w spożywczaku o keczup...
- nie ma
- a musztarda?
- nie ma
- a majonez?
- nie ma
- a coś innego do zabicia smaku?
Comment
-
Comment