Koncerniak może być lepszy niż z małozakładowy...

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mluk
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.01
    • 778

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedzi
    Moje ostatnie odkrycie to Włocławek, polecam.
    Tak. Włocławek, to jest to!
    "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

    Comment

    • jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

      #17
      Jak już wydzielono temat o keczupach, to przypomnę jak kiedys w radio powiedziano, że pewna firma wypuściła na rynek biały keczup, bo cos się pochrzaniło i nie dodali barwnika.

      Tanie keczupy robione są z soi i z pomidorami mają mało wspólnego.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

      (1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

      Comment

      • huanghua
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.10
        • 1910

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mluk Wyświetlenie odpowiedzi
        Tak. Włocławek, to jest to!
        Racja! Włocławek jest najlepszy!
        W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

        Comment

        • mpmomot
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2008.11
          • 8

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
          Jeśli jesteśmy na forum piwnym i temacie keczupowym to polecam produkty czeskiej firmy Kand z miejscowości Dobruška blisko Nachodu.
          ZDECYDOWANIE NA TAK!! Zawsze gdy jestem w Czechach kupuję ten ketchup. Jest wspaniały. Heinza, Helmans, Tortex, Roleski przerabiałem i nie umywają się do Kand.

          Comment

          • krasnal45
            Porucznik Browarny Tester
            • 2008.02
            • 423

            #20
            Jeżeli ktoś lubi ostre keczupy to zdecydowanie polecam Kotlin "Diabelski"...

            Comment

            • abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

              #21
              Fajny temat mnie ominął Do niedawna wiernym fanem byłem Włocławka do czasu, aż pojawił się w Trójmieście "Krzepki Radek" z Rybaka.Rewelacja!
              Piwna turystyka według abernackiego

              Comment

              • becik
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

                #22
                Krzepki Radek z Milanówka rządzi

                Całe szczęście mam go pod nosem w Le Clerku
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19261

                  #23
                  A ja wogóle mógłbym bez ketchupu żyć. Nie jest mi potrzebny do niczego. Do wędlin wolę musztardę lub ajwar.

                  Comment

                  • JAckson
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 6123

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                    Do wędlin wolę musztardę lub ajwar.
                    Jest jeszcze pindżur
                    MM961
                    4:-)

                    Comment

                    • darko
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.06
                      • 2078

                      #25
                      Ostatnio zamiast ketchupu namiętnie pochłaniam tajski słodki sos chilli. Najlepsze są jajka sadzone suto polane tym sosem

                      Comment

                      • zgroza
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2008.03
                        • 3605

                        #26
                        Ależ to nie jest zamiast keczupu! To jest inne. Do sera nie użyjesz sosu tajskiego, do kurczaka keczupu...
                        Lotna ekspozytura browaru

                        Też Was kocham.

                        Comment

                        • alnus
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2007.07
                          • 459

                          #27
                          Jakoś wyrosłem z keczupu. Dawniej pożerałem go sporo, ale teraz tak jak e-prezes wolę musztardę (najlepiej z Dijon), i to zasadniczo tylko do jajek na twardo, serów i gotowanych kielbasek. Keczup w domu zjada głównie dziecko. Kiedyś używałem też sporo sambal olka, ale teraz w sklepach można kupić tylko jakieś podłe gatunki zrobione dla Polaków, czyli nieostre, więc już nie kupuję...
                          W temacie keczupu przypomniał mi się stary dowcip - zacytuję jako komentarz, choć nie wiem czy nie powinien znaleźć się w innym dziale.

                          Lata '80-te, student pyta w spożywczaku o keczup...
                          - nie ma
                          - a musztarda?
                          - nie ma
                          - a majonez?
                          - nie ma
                          - a coś innego do zabicia smaku?

                          Comment

                          Przetwarzanie...
                          X