Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Wyświetlenie odpowiedzi
Soczewicję należey ugotować a następnie potraktować blenderem. Warto przed blendowaniem dodać czosnek i cebulkę oraz wszelakie inne przyprawy wedle uznania.
Uzyskaną masę uformować w kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i pierdyknąć na patelnię potraktowaną odrobiną oliwy z oliwek. Jeśli masa po blendowaniu jest zbyt rzadka, warto ją uzupełnić bułką tartą.
W ten sam sposób można przygotować kotleciki z: fasoli, cieciorki, grochu, soji lub ziemniaków z brokułami. Ten ostatni sposób szczególnie wart jest polecenia. Pyry gotujemy wraz z brokułami w proporcji fif ty fif ja. Po ugotowaniu zgniatamy na pastę, dodajemy co trzeba i smażymy.
Pastę wszelakiej maści można uzupełnić o paprykę krajaną w drobną kosteczke lub też: ziemniaki, pietruszkę korzenną lub naciową, marchew, selera czy co kto sobie jeszcze wymyśli.
Fajnie komponuje się też resztka wczorajszego ryżu czy na przykład żółty ser. Że o fecie nie wspomnę
Jak by nie robić, zawsze wychodzi pyszota. Smacznego
Comment