Sushi Bar NIGIRI :)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3605

    #16
    60 min! To naprawdę rozsądny czas.
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.

    Comment

    • emes
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 4275

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
      60 min! To naprawdę rozsądny czas.
      To zależy ile zamówisz. Jak się przeliczysz, to i 60 min to za mało.

      Comment

      • petrus33
        Gość
        • 2008.01
        • 888

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
        60 min! To naprawdę rozsądny czas.
        Panowie, ale tu chodzi o to, że to ma być oferta bez ograniczeń !
        Limit czasowy i grożba doliczenia do rachunku, jest w tym przypadku nadużyciem, a dla mnie osobiście, zwykłym chamstwem właścicieli tej knajpki. Ta oferta nie zachęca klientów, tylko ich odstrasza ! Ci ludzie nie mają pojęcia jak się prowadzi taki biznes. Brak profesjonalizmu jest rażący. Proszę zauważyć, że na stronie internetowej nie ma tej oferty. Domyślam się dlaczego

        Comment

        • zgroza
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2008.03
          • 3605

          #19
          !@#@$%$
          Jaki !@#$^% brak profesjonalizmu!
          Biznes prowadzi się tak, żeby przynosił zyski. Jeżeli właściciele uznali, że taka oferta jest słuszna, to dobrze. Nie podoba Ci się, zjedz gdzie indziej. Gdyby chcieli zrobić prawdziwy "Eat all you can", cena byłaby odpowiednia do kosztów.
          Jeżeli Ci naprawdę nie odpowiada, załóż własny biznes.
          Kapitalizm, bucu! Kapitalizm oznacza także woloność nowych ruskich do zamawiania wódki do frutti di mare w Nicei!
          Lotna ekspozytura browaru

          Też Was kocham.

          Comment

          • ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23925

            #20
            Zgroza, a ten buc to niby po co?
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

            Comment

            • żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
              Nie podoba Ci się, zjedz gdzie indziej.
              Takie podejście jest dobre w trochę lepszych warunkach niż polskie. Nie znam się na sushi, ale co mi po tym, że mi się nie podobają praktyki cenowe minibrowarów lub wybór piwa w warszawskich knajpach. Dokąd niby mam pójść się napić czegoś dobrego z beczki i nie zbankrutować?

              Comment

              • zbysia
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2004.09
                • 907

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                Zgroza, a ten buc to niby po co?
                Cytaty z prezydentów bratniego mocarstw..
                fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

                Comment

                • kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                  Takie podejście jest dobre w trochę lepszych warunkach niż polskie. Nie znam się na sushi, ale co mi po tym, że mi się nie podobają praktyki cenowe minibrowarów lub wybór piwa w warszawskich knajpach. Dokąd niby mam pójść się napić czegoś dobrego z beczki i nie zbankrutować?
                  Nie do końca. Są dwa końce tego kija. Jeśli nie wypijesz tego piwa, bo jest za drogie, to browar będzie z tym piwem zostawał, jeśli raz, drugi będą je musieli wylać, to zastanowią się nad obniżeniem ceny. Oczywiście w Polsce całkiem powszechną praktyką jest sprzedawanie piwa zepsutego, no ale nie od razu Kraków zbudowano. Zresztą jak raz czy drugi świadomy klient (i to świadomy, czyli wiedzący jak dany styl ma smakować, oraz świadomy czyli znający swoje prawa) zrobi dym przy innych klientach to raczej się to nie będzie opłacało.
                  Drugi koniec kija jest zaś taki, że jeśli jakaś działalność jest nadzwyczaj zyskowna, a prowadzenie browaru restauracyjnego póki co do takiej się zalicza, to przyciąga to wciąż nowych uczestników rynku. I muszą oni coś robić, żeby na tym rynku się rozepchnąć, łokciami. I będą to m.in. promocje cenowe.

                  Co do cen w Polsce, choć jestem przeciwnikiem zaglądania komuś do kieszeni, to niektóre praktyki szczególnie wielkich ponadnarodowych koncernów, są cokolwiek szokujące. Najświeższy przykład - byłem niedawno w Tesco, żona szukała jakichś tam pojemniczków do lodówki, czy coś takiego, no to sobie pochodziłem i pooglądałem. No i znalazłem taką sobie szklankę ni to do drinków, ni to do piwa, brzydką jak nieszczęście. No i na tej szklance taka naklejka "6 pcs - £2", na to naklejka z polskim opisem, że wyprodukowano dla TESCO w Bułgarii oraz cena dla Polaków 4,99zł/szt. No o co kaman? 100% drożej za gównianą szklankę niż w Londynie? Gdy w Polsce pracownik kosztuje ich z 4 razy mnie, prąd pewnie z 2 razy mniej i podobnie czynsz. No to jest przeginka. I takich przykładów jest więcej, np. ciuchy które, w międzynarodowych sieciach, przy jakim by nie liczył kursie €/zł są tańsze w Europie Zachodniej niż w Polsce. Za mała konkurencja.
                  blog.kopyra.com

                  Comment

                  • żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jeśli nie wypijesz tego piwa, bo jest za drogie, to browar będzie z tym piwem zostawał, jeśli raz, drugi będą je musieli wylać, to zastanowią się nad obniżeniem ceny.

                    Drugi koniec kija jest zaś taki, że jeśli jakaś działalność jest nadzwyczaj zyskowna, a prowadzenie browaru restauracyjnego póki co do takiej się zalicza, to przyciąga to wciąż nowych uczestników rynku. I muszą oni coś robić, żeby na tym rynku się rozepchnąć, łokciami. I będą to m.in. promocje cenowe.
                    To wszystko prawda, ale nie wiem, czy ziści się ona w Polsce w najbliższej dziesięciolatce. Na razie z konkurencji między minibrowarami w Warszawie mamy 10 i 12 zł za 0,5 l piwa w Bierhalle i Browarmii, czyli ceny na poziomie Europy Zachodniej. Poza Warszawą jest niewiele lepiej.

                    Comment

                    • kopyr
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2004.06
                      • 9475

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                      To wszystko prawda, ale nie wiem, czy ziści się ona w Polsce w najbliższej dziesięciolatce. Na razie z konkurencji między minibrowarami w Warszawie mamy 10 i 12 zł za 0,5 l piwa w Bierhalle i Browarmii, czyli ceny na poziomie Europy Zachodniej. Poza Warszawą jest niewiele lepiej.
                      Ale na razie nie ma żadnej konkurencji. 2 browary w ponad milionowym mieście to jest nic. Jak minibrowarów w Warszawie będzie 6, to może zaczną między sobą konkurować. Sądząc jednak po ilości sklepów z ciekawym piwem, to można odnieść wrażenie, ze Warszawa jest dość specyficznym rynkiem.
                      Last edited by kopyr; 2009-04-09, 13:24.
                      blog.kopyra.com

                      Comment

                      • żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

                        #26
                        Może otworzysz filię?

                        Comment

                        • kopyr
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2004.06
                          • 9475

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                          Może otworzysz filię?
                          Ja nie jestem pazerny.
                          blog.kopyra.com

                          Comment

                          • zgroza
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2008.03
                            • 3605

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysia Wyświetlenie odpowiedzi
                            Cytaty z prezydentów bratniego mocarstw..
                            W dodatku wygrywające wybory Co prawda to jest mała parafraza Clintonowskiego Ekonomia, bucu, ale...
                            Lotna ekspozytura browaru

                            Też Was kocham.

                            Comment

                            • ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23925

                              #29
                              SANP* chciałby się rzec

                              * Sorry Aluzju Nie Paniał
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                              Comment

                              • pezet
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2006.03
                                • 481

                                #30
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Moja strategia skutecznego ataku:
                                Godzina ma 60min, ja bym wciągnął 120-150 kawałków maki bez problemu pod jednym warunkiem, na pół godziny przed jedzeniem dwie setki jakiegoś dobrego Whisky na zaostrzenie apetytu i w czasie jedzenia woda do picia.
                                Hehe, zachłanny zwierz ze mnie !!
                                120-150/h to ponad 2 rolki na minutę!
                                W każdej rolce jest około łyżki stołowej ugotowanego ryżu + reszta (rybka, nori, jakieś dodatki). Wychodzi jakieś 120-150 łyżek stołowych ryżu + 120-150 kawałków rybki i dodatków. To wszystko w ciągu jednej godziny No nieźle! Pomijam pojemność żołądka.

                                To taki pościk na marginesie
                                „Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
                                Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
                                Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski

                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X