Sushi Bar NIGIRI :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • petrus33
    Gość
    • 2008.01
    • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pezet
    120-150/h to ponad 2 rolki na minutę!
    W każdej rolce jest około łyżki stołowej ugotowanego ryżu + reszta (rybka, nori, jakieś dodatki). Wychodzi jakieś 120-150 łyżek stołowych ryżu + 120-150 kawałków rybki i dodatków. To wszystko w ciągu jednej godziny No nieźle! Pomijam pojemność żołądka.
    To taki pościk na marginesie
    Spokojnie wciągam taką ilość, jeśli mam wodę mineralną do picia.
    W Londynie razem z kumplem siedzieliśmy sobie w knajpie i zaliczyliśmy 120 maki w niecałe 1.5h i to z wielką przyjemnością. Sushi jest bardzo lekkim jedzeniem, szczególnie w oryginalnym wydaniu, gdzie główną zasadą jest stosowanie jedynie surowych ryb. W Polsce sushi jest w "polskiej" wersji, gdzie everything goes, ryby wędzone sycą bardzo, dlatego też niektórzy niezaprawieni w bojach, mogą szybko się poddać. Mam 186cm wzrostu, wagę 98kg i uwielbiam sushi, to tak dla pełnego obrazu

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Portugalia, Sintra, Calçada Rio do Porto 2710-616, Villa Craft Beer & Bread
      pebejot
      Malutki browar rzemieślniczy z własnym wyszynkiem, zlokalizowany w historycznym centrum uroczego miasta Sintra, zaledwie kilka kilometrów od linii brzegowej Oceanu Atlantyckiego.
      Minibrowar został założony w 2016 roku, znajduje się tuż obok słynnego Pałacu Narodowego, pół kilometra...
      2023-09-17, 15:43
    • ART
      Welders, Hazy Shark
      ART
      Australian-new zealand hazy ipa.
      5,8%. Ok.15 blg.

Uwarzone z udziałem i na podstawie receptury zaprzyjaźnionego piwowara z Australii. Chmielenie 8 różnymi odmianami.

Szuflowanie młóta w moim wykonaniu na szczęście nie zaszkodzilo :d

Piwo wyszło...
      2025-03-13, 20:58
    • bastion
      Grecja, Saloniki, Armenopoulou 19, Oinopneumata Liquor Store.
      bastion
      Niewielki sklepik z nazwy raczej ukierunkowany na mocniejsze trunki, ale w rzeczywistości jest chyba odwrotnie.
      Saloniki oferują szeroką gamę kraftowych piw, ale raczej w lokalach. To taki model włoski gdzie idzie się do knajpy by napić się piwa. Sklepów stacjonarnych ukierunkowanych...
      2023-08-18, 11:34
    • bastion
      Ukraina, Brovary, Kijivska 316, Brovar Hof.
      bastion
      W centralnej części miasta Brovary ( tak ogólnie, bo gdzie tam jest stricte centrum, tego nie mogłem namierzyć.) od 2008 roku działa browar restauracyjny Hof. Mieści się w części centrum handlowego - Terminal. Zajmuje parter, który we wschodnich realiach zwany jest pierwszym piętrem. Wystrój...
      2023-04-28, 21:31
    • bastion
      Ukraina, Kropivnicki, Vierhna Permska 88, Dudliar.
      bastion
      To ciekawe że miasto założone w 1784 roku, ma obecnie już piątą nazwę. W zależności od tego z której strony wiał wiatr historii, tak często zmieniała się jego nazwa. Być może że kiedy tam kiedyś zaglądnę, będzie się nazywało jeszcze inaczej. Ale dajmy temu spokój, to w sumie...
      2022-01-05, 22:49
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...