Zimna płyta w klimatach indyjskich (wege)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Surri
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.09
    • 13

    Zimna płyta w klimatach indyjskich (wege)

    Planuje małą posiadówę z piwem i sziszą, ale właśnie tak pod indyjskie klimaty.
    No i chcę podać jakieś nietypowe klimatyczne przekąski
    (jestem wegetarianką). Macie jakieś pomysły?
    Z góry dzięki
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

    #2
    Weganką czy wegetarianką, oraz czy to, że ty jesteś wege nie determinuje do takiej diety twoich gości. Pytam, bo można złożyć stół degustacyjny tak, by nie raził nikogo. Pod warunkiem, że większość jest tradycjonalistami, a tylko parę osób jest wege.

    Comment

    • żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

      #3
      Do jakiej diety? Chodzi o jeden poczęstunek. Ja jak zapraszam gości, też nie robię żadnego mięsa, bo ani nie umiem, ani nie mam ochoty. Nie obrażają się, mięso mają na co dzień w domu.

      Surri, poszukaj w sieci haseł pappadum, pakora, kofta, samosa. A nawiasem pisząc, mnie do indyjskich klimatów zamiast piwa bardziej pasuje masala chai, czyli słodka jak ulepek herbata z mlekiem i przyprawami (kardamon, cynamon, cukier trzcinowy), oraz salt lassie, czyli słony jogurt posypany kminem. Mniam!

      Możesz też jako przekąskę podać papryczki chili.

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

        #4
        Samosy akurat dobre są tylko na ciepło, bo smaży się je w głębokim tłuszczu.

        pytam dlatego., że nie u wszystkich przejdą jajka oraz drożdże.
        Last edited by e-prezes; 2009-09-29, 16:31.

        Comment

        • Surri
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.09
          • 13

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          Weganką czy wegetarianką, oraz czy to, że ty jesteś wege nie determinuje do takiej diety twoich gości. Pytam, bo można złożyć stół degustacyjny tak, by nie raził nikogo. Pod warunkiem, że większość jest tradycjonalistami, a tylko parę osób jest wege.
          W zasadzie jestem owowegetarianką. Co do moich znajomych to wegetariańskie dania ich nie rażą, na szczęście zawsze są ciekawi cóż to tym razem dostaną.

          W każdym bądź razie dzięki za podpowiedzi- coś z tego będzie

          Comment

          Przetwarzanie...
          X