Ostra kuchnia- Hemadatsi-narodowe danie Bhutanu

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

    #1

    Ostra kuchnia- Hemadatsi-narodowe danie Bhutanu

    Hemadatsi czyli papryczki chili w sosie serowym.
    Składniki:
    papryczki chili
    czosnek
    ser (pasuje mozarella zamiast oryginalnego)
    ser topiony
    olej
    sól
    woda
    opcjonalnie czerwona cebula (ja robiłem bez)
    Składniki wrzucamy do gara i gotujemy 15 minut.
    Proporcji nie podam, bo pokazywano mi "na oko" i takoż potem robiłem. Ale wyszło jak oryginał.Po prostu ma wyjść gęstawy sosik.

Related Topics

Collapse

  • Blackbeard
    Hornbeer, Viking Chili Stout
    Blackbeard
    Ekstrakt: nie podano. Alkohol: 10 %.
    Dodatki: czekolada, kawa, lukrecja, wanilia i chili.

    Kolor: Bardzo ciemny brąz, pod silnym światłem widoczne zmętnienie.
    Piana: Brązowa, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Momentalnie redukuje się do zbitego pierścienia przy obrzeżach...
    2020-05-16, 18:16
  • kaczka116
    Łódzkie, Karlsquell o smaku gruszki i chili
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-07-12, 18:15
  • Dreamer
    Magic Rock, BA De Molé
    Dreamer
    styl: imperial stout
    alk. 10,0%

    Mocno przekombinowana kooperacja Magic Rock z De Molenem: imperialny stout oparty na przepisie na meksykański sos mole przyrządzany z papryczek chili, orzechów, przypraw i czekolady. Do zasypu dodano więc papryczki Chipotle, Ancho, Mulato i Pasilla,...
    2018-11-25, 12:37
  • kaczka116
    Ciechanów, Chili Ale
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2018-12-01, 10:02
  • pebejot
    Rožmberk nad Vltavou, Pivovar Rožmberk
    pebejot
    Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
    Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.

    Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
    2024-12-31, 11:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...