Ocet słodowy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8107

    Ocet słodowy

    Ktoś już może używał takiego octu ? Widziałem takie coś w Lidlu ale nie miałem odwagi zakupić.
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

    Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

  • Seta
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 6964

    #2
    Znaczy skwaśniałe piwo?
    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

    Comment

    • Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

      #3
      Prawdopodobnie jakieś niedorobione piwo. Ja mam tego od groma. Doskonałe do marynowanie mięs, zamiast octu winnego. Już kiedyś pisałem, że nadkwaśniałego piwa nie należy wylewać, tylko wykorzystać w ten właśnie sposób.

      Comment

      • angasc
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.04
        • 977

        #4
        Zdecydowanie zgadzam się z Krzysiem. Mam jeszcze kilkanaście butelek, resztę z calej warki albo już zużyłem, albo rozdałem znajomym.
        Genialna sprawa. Do zastosowania wszędzie tam, dzie stosuje się ocet balsamiczny. A ponadto właśnie do marynowania mięs, np przed grillowaniem.
        Również do sałatek, dań z fetą, sałaty, ryb, sałatek owocowych i wielu, wielu innych dań.
        powtórzę więc apel Krzysia: NIE wylewajcie skwaśniałego piwa. Zabutelkujcie i używajcie.

        Comment

        • aMarcin
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.08
          • 152

          #5
          Jeśli już wiecie, że piwo posłuży za ocet, to dodajecie przy butelkowaniu jakiś surowiec do refermentacji ?

          Comment

          • przemo70
            † 1970-2019 Piwosz w Raju
            • 2007.05
            • 1501

            #6
            Kurde jaki ja głupi byłem, nie pomyślałem że można używać do marynaty, a kilkanaście flaszek lekko skwaśniałego koźlaczka się narobiło i poszło w kanał a jakie dobre było by mięsko i do tego z procentami
            Save water, drink beer ...

            http://www.parowozy.com.pl/
            http://www.kamery.wolsztyn.pl/
            https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

            Comment

            • Seta
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 6964

              #7
              W occie też masz procenty.
              Refermentacja nie jest potrzebna, ale ja zawsze się łudzę, że jeszcze będzie z tego piwo a ten kwasek to tylko mi sie wydaje...
              Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

              Comment

              Przetwarzanie...
              X