Sałatka z kapusty pekińskiej i ziemniaków.
SKŁADNIKI:
1 średniej wielkości kapusta pekińska,
6-7 ziemniaków,
1 cebula,
olej,
sos koperkowo - ziołowy,
sól, pieprz, cukier, ocet,
PRZYGOTOWANIE
Ziemniaki gotujemy w mundurkach i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie zajmujemy się kapustą, którą kroimy najpierw na pół(wzdłuż), a później już jak szczypiorek Po pokrojeniu wszystko idzie do michy i od razu należy ją trochę posolić, popieprzyć, dodać łyżeczkę cukru i skropić lekko octem.
Kapustę z przyprawami odstawiamy i bierzemy się za ziemniaki, które najpierw obieramy z mundurków, a następnie kroimy w grubą kostkę. Po tym obrządku dodajemy do kapusty i porządnie mieszamy. Następnie dodajemy sos koperkowo - ziołowy(instrukcja przygotowania na opakowaniu) i ponownie mieszamy. Jeżeli sałatka będzie się wydawała trochę ''za sucha'' to należy dodać jeszcze oleju, ale to wedle upodobań.
Ważne jest jeszcze aby nie przesadzić z cebulą, bo wtedy ciężko to przetrawić
Smacznego!!
SKŁADNIKI:
1 średniej wielkości kapusta pekińska,
6-7 ziemniaków,
1 cebula,
olej,
sos koperkowo - ziołowy,
sól, pieprz, cukier, ocet,
PRZYGOTOWANIE
Ziemniaki gotujemy w mundurkach i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie zajmujemy się kapustą, którą kroimy najpierw na pół(wzdłuż), a później już jak szczypiorek Po pokrojeniu wszystko idzie do michy i od razu należy ją trochę posolić, popieprzyć, dodać łyżeczkę cukru i skropić lekko octem.
Kapustę z przyprawami odstawiamy i bierzemy się za ziemniaki, które najpierw obieramy z mundurków, a następnie kroimy w grubą kostkę. Po tym obrządku dodajemy do kapusty i porządnie mieszamy. Następnie dodajemy sos koperkowo - ziołowy(instrukcja przygotowania na opakowaniu) i ponownie mieszamy. Jeżeli sałatka będzie się wydawała trochę ''za sucha'' to należy dodać jeszcze oleju, ale to wedle upodobań.
Ważne jest jeszcze aby nie przesadzić z cebulą, bo wtedy ciężko to przetrawić
Smacznego!!
Comment