Kurczak na puszce piwa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Lepiej normalnie piec, do środka włożyć masła utartego z przyprawami i zawiązać mu szczelnie tyłek. O, i tu jest jakiś sens. Masło nie wypływa, kurak nie jest suchy, przyprawy od środka aromatyzuja mięsiwo.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Chyba czas zmodyfikować przepis na Lecha Palonego.

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Bydgoszcz, Grudziądzka 33, Czosnek i Oliwa
        ART
        Jest to właściwie restauracja. I to zdaje się nie byle jaka. Chociaż zmierzając tu od strony Biedronki, patrząc na odrapane mury tyłu lokalu i burdel od technicznego zaplecza nic na to nie wskazuje.

Przekraczając bramę posesji wyłania się jednak ciekawy odnowiony czerwonoceglany...
        2023-10-17, 19:34
      • Serokomlak
        Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
        Serokomlak
        W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
        2024-09-28, 23:39
      • Prusak
        Brokreacja, Bro lager
        Prusak
        Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Pisownia nazwy taka ponieważ na puszce Bro widnieje oddzielnie, ale bez kreski.
        A: 4, 5% obj.
        E: brak
        Jak na niefiltrowane tylko lekkie, ledwo dostrzegalne przymglenie jasnożółtej tonacji.
        W zapachu nuty ziołowo-chmielowe.
        PIana...
        2025-01-04, 18:50
      • darekd
        Eichbaum, Cronus German Pilsner
        darekd
        Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
        Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
        2025-01-04, 01:50
      • darekd
        ReCraft, [Piwne Podziemie], Ticket to Hell
        darekd
        Z rozpędu napisałem, że warzą w browarze ReCraft, bo na puszce jest "Produced in EU", ale już zapach i barak filtracji wskazuje na nasz kraj

"German Helles"

Ekstr. 12%, alk. 4,9%

Aromat - dziwaczny. Kwaskowo-drożdżowo-owocowy, pod...
        2024-12-09, 01:23
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...