Metka

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3605

    Metka

    Dzis doznalem szoku. Moja dziewczyna, ktora jest z poludnia Polski (swietokrzyskie/Krakow), stwierdzila, ze nie wie, co to jest metka. A wy? Znacie ta wedline? Lubicie?
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5055

    #2
    Znamy i lubimy. Trzeba tylko mieć dobre źródło, bo z jakością w/w różnie bywa.
    Dick Laurent is dead.

    Comment

    • żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

      #3
      Nie znam i nie lubię.

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12563

        #4
        Znam, tatar dla ubogich, spożywam właśnie "tatarską". W Niemczech mają mocniej zmielone o konsystencji pasztetowej.

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
          Znam, tatar dla ubogich, spożywam właśnie "tatarską".
          To jest tylko jeden z rodzajów metek.
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
            (...)W Niemczech mają mocniej zmielone o konsystencji pasztetowej.
            Osobiście najbardziej preferuję metkę cebulową, która akurat jest grubo mielona.
            Piwna turystyka według abernackiego

            Comment

            • leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
              Dzis doznalem szoku. Moja dziewczyna, ktora jest z poludnia Polski (swietokrzyskie/Krakow), stwierdzila, ze nie wie, co to jest metka. A wy? Znacie ta wedline? Lubicie?
              Niemożliwe, ja dopiero w Krakowie dowiedziałem się co to jest. Ale wolę klasycznego, kresowego tatara

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10768

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                Niemożliwe, ja dopiero w Krakowie dowiedziałem się co to jest. Ale wolę klasycznego, kresowego tatara
                tatar to tatar a metka to metka , ja też lubię cebulową
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • przemo70
                  † 1970-2019 Piwosz w Raju
                  • 2007.05
                  • 1501

                  #9
                  A mi najbardziej podchodzi cebulowa i łososiowa /oczywiście nie z łososia/
                  Save water, drink beer ...

                  http://www.parowozy.com.pl/
                  http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                  https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                  Comment

                  • jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

                    #10
                    Niedawno kupiłem ale była jakaś podprawiona chemią.

                    Tam w Krakowie to nie widzą co dobre
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

                    (1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

                    Comment

                    • kiszot
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2001.08
                      • 8108

                      #11
                      Znamy a lubimy średnio na jeża.
                      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                      Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                      So von Natur, Natur in alter Weise,
                      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                      Comment

                      • Seta
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.10
                        • 6964

                        #12
                        Poznałem w Gdańsku (moja teściowa to kupuje). Nigdy dotąd nie jadłem. Tatara mojej mamy uwielbiam.
                        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                        Comment

                        • chronos
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2010.10
                          • 8

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                          Dzis doznalem szoku. Moja dziewczyna, ktora jest z poludnia Polski (swietokrzyskie/Krakow), stwierdzila, ze nie wie, co to jest metka. A wy? Znacie ta wedline? Lubicie?
                          Ale mowa o tej oryginalnej z mięsa nutri czy o podróbach tamtego smaku niezapomnę ale i te teraźniejsze są dobre
                          Mocne piwo, gryząca tabaka i dziewka w zdobnej szacie są teraz w moim guście

                          Comment

                          • Marmur
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2002.01
                            • 56

                            #14
                            Do nutrii i tak powinni coś dorzucić bo gryzoń ten choć smaczny to jednak ma bardzo suche mięso i wiem ze zawsze do wusztu z nutrii przynajmniej u mnie dorzucało się trochę słoniny czy tłustego boczku z wieprzka (ofkoz zmielonego na papkę).
                            "Jak tam było, tak tam było,
                            Ale jeszcze nigdy tak nie było,
                            Żeby jakoś nie było."

                            Comment

                            • Pancernik
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.09
                              • 9787

                              #15
                              He, określeniem "metka" początkujący pakerzy określają metanabol ...
                              Żą coś wspominał, że zamierza na zlot przypakować, a tu się deklaruje, że chyba jednak bez sterydów .
                              Przechodząc jednak do metki - wędliny, mam wrażenie, że pochodzi ona z Niemiec i dlatego bardziej znana jest na terenach b. zaboru pruskiego...

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X