Dzis doznalem szoku. Moja dziewczyna, ktora jest z poludnia Polski (swietokrzyskie/Krakow), stwierdzila, ze nie wie, co to jest metka. A wy? Znacie ta wedline? Lubicie?
Metka
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziZnam, tatar dla ubogich, spożywam właśnie "tatarską".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi(...)W Niemczech mają mocniej zmielone o konsystencji pasztetowej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziDzis doznalem szoku. Moja dziewczyna, ktora jest z poludnia Polski (swietokrzyskie/Krakow), stwierdzila, ze nie wie, co to jest metka. A wy? Znacie ta wedline? Lubicie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziNiemożliwe, ja dopiero w Krakowie dowiedziałem się co to jest. Ale wolę klasycznego, kresowego tataraMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
A mi najbardziej podchodzi cebulowa i łososiowa /oczywiście nie z łososia/Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Niedawno kupiłem ale była jakaś podprawiona chemią.
Tam w Krakowie to nie widzą co dobreMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Znamy a lubimy średnio na jeża.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Poznałem w Gdańsku (moja teściowa to kupuje). Nigdy dotąd nie jadłem. Tatara mojej mamy uwielbiam.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziDzis doznalem szoku. Moja dziewczyna, ktora jest z poludnia Polski (swietokrzyskie/Krakow), stwierdzila, ze nie wie, co to jest metka. A wy? Znacie ta wedline? Lubicie?Mocne piwo, gryząca tabaka i dziewka w zdobnej szacie są teraz w moim guście
Comment
-
-
Do nutrii i tak powinni coś dorzucić bo gryzoń ten choć smaczny to jednak ma bardzo suche mięso i wiem ze zawsze do wusztu z nutrii przynajmniej u mnie dorzucało się trochę słoniny czy tłustego boczku z wieprzka (ofkoz zmielonego na papkę)."Jak tam było, tak tam było,
Ale jeszcze nigdy tak nie było,
Żeby jakoś nie było."
Comment
-
-
He, określeniem "metka" początkujący pakerzy określają metanabol ...
Żą coś wspominał, że zamierza na zlot przypakować, a tu się deklaruje, że chyba jednak bez sterydów .
Przechodząc jednak do metki - wędliny, mam wrażenie, że pochodzi ona z Niemiec i dlatego bardziej znana jest na terenach b. zaboru pruskiego...
Comment
-
Comment